cizrna ve skle
1 smetana 30%
olej na smažení
1 větší cibule
(mražená) zelenina na kostičky – mrkev, celer
mletá sladká paprika
mletá kurkuma
zeleninový vývar
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a kurkumou, lehce osmahneme a přilijeme vývar, zeleninu a cizrnu i s nálevem. Přivedeme k varu a rozmícháme. Povaříme a částečně, nebo úplně rozmixujeme. Podle chuti přilejeme smetanu. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Poslala Imelda
cizrnu ve skle kupuju,když je v L, španělskej tejden…je super…polívku dělám podobně..ale hummus je hummus 😀
Čoveče, hummusu jsem nikdy nepřišla na chuť. Ale jinak máme cizrnu rádi, tak díky za recepísek.
Hummus jsem si chtěla udělat, ale nesehnala jsem pastu Tahini. Muž to neměl rád, tak jsem si pro sebe kupovala hummus v Lidlu. Nejraději s římským kmínem.
Nálev nevylívat, pokud ho nepoužijete do polívky: v jakémsi kuchařském pořadu jsem viděla, že se z toho dělá veganská majonéza, v podstatě ten nálev nahradí žloutky. Zatím jsem se k vyzkoušení nedostala, ale věřím tomu. A pak jsem ještě na nějakém vege blogu četla, že stejným způsobem nahradí i bílky (ušlehat nálev s cukrem stejně jako při použití bílků)
Jo, jmenuje se to aquafaba a trochu mě děsí, že při výrobě majonézy na množství ze 400ml plechovky s cizrnou padne skoro tři čtvrtě litru oleje.
Tak poměry jsem nestačila zaregistrovat, ale zkusila bych to jen z trochy, až tu sklenici otevřu. Zaujalo mě to proto, že jsem koupila omylem veganskou zakysanku (bez brejlí) a chutnala mi. Jinak ty láky taky přidávám do jídla.
já ho leju do polívky…:-D a když je hummus hustej,tak klidně přidám i do něj….
Já teda dávám navrch polévky ještě opražené kuličky cizrny pro ozdobu. S kurkumou jsem ještě nedělala, tož je nejvyšší čas, vyzkouším. Díky 👍👍
U nás tedy cizrna frčí na několik způsobů, hummus chlapovi nejede (zkusila jsem 2x – domácí i kupovaný, pak vzdala) ale polívku jsem ještě nezkoušela. Nejsme moc polívkový, ale krémovou bych zkusit mohla- nějaká sklenice je vždycky v zásobě😉 😎
Taky mám ve špajzu zásobu cizrny ve skle z L. Polévku dělám jako bramboračku, nemixuji, máme raději v celku. Ale se smetanou a kurkumou vyzkouším. 🙂