(2533) Pečený amur (kapr) na houbách

porce ryby – nejlépe bez kostí
žampiony nebo bílé hříbky
cibule
máslo
sůl
pepř
drcený kmín

Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem , na dno rozprostřeme drobně nakrájenou cibuli, na ní položíme osušené, osolené a jemně opepřené porce ryby (kůží dolů) , poházíme malými kousky másla a přiklopené dáme péct. Po 20 minutách v případě potřeby podlijeme několika lžícemi rybího vývaru nebo vody, nasypeme žampiony nakrájené na plátky, lehce opepříme, posypeme drceným kmínem a a ještě 20 minut pečeme.
Podáváme nejlépe s bramborami v úpravě dle obliby.

Poslala Květoslava: „Pekla jsem v remosce. Myslím, že i v troubě na 180° bude rybka za 40 minut hotová , jen bych na posledních 10 minut odklopila.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2533) Pečený amur (kapr) na houbách

  1. lakysa22 napsal:

    Vypadá to moc hezky a navïc je to rychlé. Nešlo by to i s jinou rybou? Třeba s 🐖?

  2. sharka.68 napsal:

    to je super jídlo….:-D rybky můžu ve velkém..a amura i kapra moc!

  3. a.rena napsal:

    V mražáku zbytečně lenoší kapr. Má to spočítané. 😀

  4. jarybarka napsal:

    Už aby se dalo sedět u vody.Snad něco zabere.
    Na hříbkách a s kořenovou zeleninou je kapr labůžo.

  5. Vera M. napsal:

    To si udělám . Proč mě nenapadlo kombinovat rybu a houby ? A muj milovaný brambor jako přílohu . Šťavka bude z cibuličky … díky za inspiraci .
    A poslední dobou taky hodně používám remosku

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ty bláho, to je žampiónů …. ale určo to bude dobré 👍👍 Vyzkouším, mám v mrazáku dva kousky kapra, tak se to hodí.

  7. Jiřina napsal:

    Krásná porce, ryby mám moc ráda a se žampiony to bude dobrota. Dnes jsem koupila hlívu a na žampiony jsem zapomněla. U nás bude zítra mník na másle s trochou koření a pečené brambory. Už se těším. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..