Titul Rychlíka má dnes a.rena: “ Zeleninu (mrkev a celer) jsem měla čerstvou a předem jsem ji osmahla na másle. Polévka je výborná, jen celer byl na mě dost výrazný, a tak příště bych to viděla jen na mrkev a petržel nebo dát celeru méně. Ale je to o chuti každého To osmahnutí na másle polévce prospělo, myslím.“
Pro me dobrý, přimlouvám se za drážkovane noky, protože se na nich omáčka spis udrží.
Ta třeßnička na dortu je zakysanka, nebo šelhačka?
Zakysanka.🙂
Jejku, to mi v noci uniklo a tudíž jsem u Žampionové omáčky nepochopila „rychlíka na druhou“. Renča je holt děvče činu😉. Jelikož jsem cizrnovou ještě nezkusila a chystám se ji dělat taky z čerstvé zeleniny, dělám si poznámku – osmahnout na másle a celeru radši míň. Jinak jsem si říkala, že bych místo papriky dala trošku zázvoru 🤔. Bude k večeři až budou domácí houstičky, ale těším se už teď 😋😎
Vypadá nádherně 👍👍👍 U nás dnes pórková (2529) a taky skvělá.
Reni, těší mne, že se polévka ujala. Na podzim vždycky zpracovávám zeleninu, mrkev a celer povařím, nahrubo postrouhám a po částech zamrazím. Použiju pak pod omáčky, nebo tady do polévky. Cizrnu můžeme taky den předem namočit a druhý den uvařit.
Polévku jsem vařila poprvé a moc chutnala dceři a zeťákovi. Prý mám uvařit zase.