(2543) Nerudova buchta

… aneb Kam s ním?  S čím?
Se zbytkem náplně do ořechových šátečků (původně 15 dkg cukru krupice, 15 dkg mletých vlašských ořechů, 15 dkg piškotů,  1/4 l mléka a pořádný šplouch rumu, zbylo asi půl čtvrtlitrového kelímku),  se dvěma bílky a s půlkou pomeranče.

Základní tvarohové těsto:
250 g tvarohu
200 g másla
200 g cukru
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Ubrala jsem máslo i cukr  na cca  100 g, přidala ořechovou náplň, ostrouhanou kůru a šťávu z poloviny pomeranče a nakonec jsem opatrně vmíchala pevný sníh ze dvou bílků.  Peklo se to velice krátce, asi 20 minut na 190°, v pekáčku o rozměrech 22 x 34 cm.  Výsledek je velice uspokojivý.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2543) Nerudova buchta

  1. bozena.fialova napsal:

    Vypadá to krásně a voní to pomerančem a ořechy i z fotky. Výborný nápad, na ty je Haderach expertka. 🙂

  2. sharka.68 napsal:

    mooc pěkně to vypadá..prolila bych to ještě pomarančovým likérem a dala kopeček zmrzliny..:-D

  3. Vera M. napsal:

    Kde tvarohová “buchta” , tam já . A nesmí být moc sladká . Tahle vypadá na moje gusto

  4. a.rena napsal:

    Super! Co chvíla mně zůstane nějaký zbytek ořšchové nádivky, ale aby mě napadlo je takto zužitkovat, to né. Mňam.

  5. jarybarka napsal:

    Taky se mi to líbí jen mi nezbývá ta ořechová nádivka.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    „Kam s ním“ se včera dotazoval ten můj …. jako klid 😉, myslel krém na boty, který měl zrovna v pacinkách.
    Takto, ořechová náplň nezbývá, ale tak jí vyrobím, že? Má to nádhernou barvu a kouzelnou strukturu těsta.
    Osobně bych si dala na vrch zakysanku a tomu mojemu to pocákala rozpuštěnou čokoškou a šlehnou 😋😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..