(2544) Růžičková kapusta s kari a zázvorem

Na 2 porce

200 – 300 g kapustiček
250 g kuřecích prsou
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička kari koření
2 lžíce oleje
1 menší cibule
kousek zázvoru (cca 2cm)
1 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru z kapustiček
150 ml mléka
sůl
pepř

Růžičkovou kapustu očistíme, nakrájíme na čtvrtiny (poloviny – podle velikosti) a povaříme asi 15 minut do poloměkka ve vývaru. Možno i v osolené vodě, ale vývar je lepší. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na nudličky, ochutíme kari kořením, mletým zázvorem, solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí nudličky na něm dozlatova opečeme. Odložíme v teple. Na pánev dáme druhou lžíci oleje a krátce osmahneme cibuli a zázvor nakrájené na co nejmenší kostičky. Zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme mlékem a vývarem, ve kterém se vařila růžičková kapusta. Povaříme alespoň 10 minut a dochutíme solí a pepřem. Na uvařené těstoviny (dle obliby a momentální dostupnosti) dáme opečené maso, kapustičky a přelijeme omáčkou.

Množství tekutin je orientační, na pánev je přiléváme postupně, omáčka by neměla být moc řídká. Se zbylým vývarem si už jistě každý poradí dle svého uvážení. I do omáčky lze použít zázvor sušený. Maso je možné vynechat, nebo použít jiný druh.

Recept poslala Květoslava

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2544) Růžičková kapusta s kari a zázvorem

  1. jarybarka napsal:

    Květo dobrý nápad na kapustičky se vždy hodí. Jen pro mě bez těstovin tudíž víc kapustiček.
    Mám je strašně ráda i syrové a tak když je vařím tak jen 5-8 minut.
    Chodivaly jsme s kámoškou na kapustičky do Olympie tady u nás:to byla lahoda !
    Talíř plný zeleniny!Skvělé ochucené.
    Už je léta nedělají.Škoda.

  2. Macůrková Jana napsal:

    U nás byla kapusta včera (těstovinový salát) a bude i dneska. VAří Václav.

  3. lakysa22 napsal:

    Vidouc talíř, řekla jsem si – copak nám dobrtého uvařila Květule? A nejvíc mě postěršila ta polsední věta o jiném mase..teď ještě přikutálet kapostičky😋

  4. kvetula.v napsal:

    Už mám naplánované i další obměny. Celé kapustičky, povařené „dokřupava“ , přelít omáčkou a dát jako přílohu k nějaké flákotě – ať už pečené, nebo na pánvi opečené- budou jako první varianta. Omáčku bych chtěla vyzkoušet i k jiným pokrmům (klidně i samotnou k těstovinám). Cibule+ česnek+ zázvor je moc dobrá kombinace 😋

  5. Imelda napsal:

    Ten recept se mi moc líbí. Už vím, co si zítra uvařím.
    Kapustičky mám, zázvor dám čerstvý a k tomu těstoviny.

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Zkusim s bramborama a bez zazvoru…

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Růžičkovou můžu nahusto, tož dík, zkusím 😉😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..