brambory vařené ve slupce
anglická slanina
pórek
šlehačka
vejce
sůl
pepř
Anglickou, může být i uzené (v případě nouze půl na půl s dobrým gothajem)
osmahnout na pánvi, přidat pórek, čím víc tím líp, osolit, opepřit a podusit doměkka.
Brambory nakrájet na plátky nebo protlačit mřížkou. Polovinu dát na vymaštěný pekáč, osolit, opepřit. Na ně vrstvu pórku s anglickou a druhá polovina brambor, sůl a pepř.
A pak jsou dvě možnosti:
Buď zalijeme jen vejci se šlehačkou, a nebo uvaříme bešamel, který zředíme šlehačkou
a mlékem a do částečně zchladlého zašleháme vejce. Pečeme do růžova a ke konci posypeme sýrem. Druhý den jsou ještě lepší.
Recept poslala Bláhovka
Jakékoliv zapečené brambory můžu v množství větším než velkém. 🙂 Tohle bude vynikající.
Bláhovečko, díky.
To bude dobrtota!👍 A já vyplácala včera šelhačku – no nic, koupím a budu mít luxusní oběd😋
Já si v noci uvařila brambory Áčka ve slupce s tím , že později vymyslím , co z nich bude .
Měla jsem zálusk na bramborový salát – např.
Ale : v lednici mám krásný pórek , no tak už je to jasné . Mňam , těším se .
Jako – libovou slaninu a šlehajdu mám v zásobě vždycky .
Mám to stejně. Na neděli že udělám bramborový salát na dva dny, ale v lednici mám též krásný pórek. Kousek slaniny mám taky a šunkový salám vcelku.
Takže je rozhodnuto.
Došlo ke změně, v neděli mě dcera pozvala na oběd a v pondělí jsem si udělala oběd na pánvi ze stejných surovin, k tomu brambory.
Mnooooo, chtěla jsem k obědu brknedl, uzené a špenát, ale vypadá to, že změním jídelníček. 😋😋
Nádhera, nádhera, krása 👍👍
To já si recept nechám na některý den v týdnu, pórek v ledničce vydrží. Dnes totiž páchám segedín, už dlouho nebyl a chuť na něj byla veliká. Takže brambory s pórkem vidím tak na úterý.
Dělávám jednodušší provedení na pánvi (bez vajec). Takto zapečené už jsou vyšší level a věřím, že budou olaláááá. 😋😎
Já bych si tohoto dala maxiporci.Krásně zapečené voní to pórkem až sem.
Ale nemám ani bramboru ani pór.
Toto je nádhera už na podívání a chuť bude ještě lepší. 🙂
Mňam…..