40 dkg hladké mouky
špetka prdopeče
10 dkg másla
10 dkg sádla
15 dkg jogurtu nebo zakysanky
špetka soli
Těsto nechat aspoň 6 hodin odpočívat v chladu.
Recept poslala Báhovka a ta nechává odležet přes noc.
40 dkg hladké mouky
špetka prdopeče
10 dkg másla
10 dkg sádla
15 dkg jogurtu nebo zakysanky
špetka soli
Těsto nechat aspoň 6 hodin odpočívat v chladu.
Recept poslala Báhovka a ta nechává odležet přes noc.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
nádhera..mám ráda štrůdl…s naplátkovanejma jabkama, hrůzinkama a vlašskejma jádrama, s trochou skořice a pomletého badyánu nebo kardamomu…
ale nejvíc, čistě jabkovej se skořicí a těsto potřené rumíčkem-zevnitř…
Já nechávám odležet i klasický tažený, lépe setvaruje a je potom křehčí.
Krásně jednoduchý recept. To sádlo krásně těsto zjemní. Už jsem psala mockrát – do kynutého těsta dávám zásadně sádlo.
Moje tchýně dávala i rozpuštěný tukSana, Omega) A dokonce v něm i smažila např takové malé koblížky. Ale z jakého byly zěsta, to už se jí bohužel nezeptám.
Ukládám, ptž na stole ještě dva kousky tvaroovýho. Ale jedním malilinkstým zvzůrečkem bych nepodrhla..😋
V práci holky vymýšlely , co by si tak daly .. větrník … a já – max tak štrůdl .
Simsalabim – štrůdl se objevil na obrazovce . To jsem ráda , ale pokusim se o něj až v neděli
Recept mám vyzkoušený a vřele doporučuju. Taky jsem těsto nechala odpočinout do druhého dne, krásně se s ním pracovalo a štrůdl byl výborný. Ještě jsem ho po vyndání z trouby hned potřela rozpuštěným máslem s rumíčkem a vůbec to nevadilo. 🙂
Tak tento štrúdl se mi moc líbí, už mám na něj delší dobu chuť. Co se týká přidání sádla do těsta, dělám celá léta – to mi poradila už dávno mamka. Ale do štrúdlu jsem ho nikdy nedávala, tak určitě vyzkouším. A jak píše Boženka, upečený potřít máslem s rumíčkem, to jistě nezapomenu. U nás nikdo rum nepije, dávám ho jen do cukroví a na potírání koláčů. Zásoba doma vždy je – i několik sklenic, to musí být. 🙂
Chlap už nějaký čas naznačuje, že štrůdl už dlouho nebyl. Já nejradši dělala pivní, ale pivo dycky zapomeneme koupit. Na tento všecky inkredence jsou doma ….😋
Co se sádla týče, do vánočky i různých housek přidávám a jsou olaláá. Rumík lékařský do másla na potření prostě musím zkusit! 😎
Já se lekla, že pivo vždycky vysublimuje dřív, než stačíš jít péct.
Právě, že se u nás běžně nevyskytuje.
Jak jsem mohla zapomenout.Štrůdl se sádlem dělala moje babička.Byl skvělý.
Tento vypadá moc pěkně. Ukládám a děkuji.
Holky, vy teda děláte chutě!
U nás je štrúdl jeden z nejoblíbenějších. A jak šel čas, tak se měnily i těsta na něj. Snad
první byl z koupeného listového. Pak jsem si dělala listové sama, ale je pracné. Následovalo asi tvarohové. A jak jsem se zdokonalovala, byl tažený, taky pracný a při množství, které se u nás snědlo, časově náročný. Pár pokusů na různá těsta, dokonce jedno bylo z hrubé mouky. Další bylo z piva a omegy, po přečtení, co obsahuje, jsem vyměnila za máslo a heru. A pak už zbývalo vyměnit pivo za jogurt a heru za sádlo. Už roky se snažím používat jen sádlo a máslo.
Jablka jsem strouhala, krájela na plátky a teď už léta je proženu hranolkovačem.
👍👍👍
Jdu na něj 🥰