(2561) Vepřová játra se žampiony

800 g vepřových jater
300 ml vývaru
400 g žampionů
1 svazek lahůdkové cibulky nebo pórek
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
sůl
pepř

Játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Žampióny očistíme a nakrájíme na kousky trošku větší než játra. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi zahřejeme lžíci másla, přidáme játra a orestujeme je dozlatova. Přidáme zbylé máslo, žampiony, česnek a dále restujeme dozlatova. Zalijeme vývarem (přiléváme postupně dle potřeby). Zmírníme plamen a dusíme do zhoustnutí. Vmícháme jarní cibulku (nebo pórek) a necháme zavadnout. Osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Poslla Květoslava: „Jako příloha je vhodné pečivo, určitě by šla i rýže. Já jsem vmíchala dokřupava opečené kostičky chleba.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (2561) Vepřová játra se žampiony

  1. lakysa22 napsal:

    Játra mám v mrazáku, ale žampiony..včera v obchodě nebyly, tak snad bude mít Bertík. Dala bych si 😋 dávám k tomu buď čerstvej chleba, nebo rejži – ta byla včera, takže chlebíček.

  2. Vera M. napsal:

    Senzační, dám si hned dnes a postup je taky krásně popsaný. Mladé kuchařky se mohou pustit do vaření a výsledek zaručen . ( Ty kostičky chleba 😋 )

  3. IvaC napsal:

    Mám ráda játra,ale drůbeží a nějak mi tam chybí kmín,k žampionům i k játrům jsem zvyklá ho dávat….

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Od určité doby játra nemusím, ale ….. určitě to bude skvělé a určitě to bude i chutné 👍👍

  5. kvetula.v napsal:

    Myslím, že není problém si přidat , nebo ubrat koření dle chuti. K žampionům já kmín ano, k játrům jenom pepř, ale trošku hřebíčku bych jednou prubnout mohla 😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..