(2571) Brambory se sýrem

brambory
cibule
(slanina)
plísňový sýr (Hermelín, Camembert)
olej
sůl
pepř

Na velkou pánvičku dáme malinko oleje, vsypeme tak 4 větší brambory, nakrájené na malé kousky a minimálně půl cibule na kostičky – půlkolečka. Trpělivě pomalinku opékáme. Když mají brambory správnou barvu, osolíme, opepříme a doprostřed usadíme oblíbený plísňový sýr . (Na totografii Président Camembert chilli). Je rychle měkký. Obrátíme. Na poslední chvíli ještě na dvou – třech místech prorazíme, ať můžeme brambory v sýru máčet.

Poslala Věra M.: „Je to moc dobrá chuťovka nebo večeře. Jí se to nejlíp rovnou z té horké pánve, ať je sýr pořád vláčný. Slanina není třeba, je to fajn i bez slaniny.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2571) Brambory se sýrem

  1. jarybarka napsal:

    To je dobrý typ na večeři pro jednoho a díky za něj.Ráda zkusím.Když si opatrně odvíčkuju vršek sýra budu to mít jako fondue.

  2. a.rena napsal:

    Ooo! Jak prosté, jak vynikající! Chuť mám převelikou.

  3. Francizska napsal:

    Vypadá to nádherně. Musí to být velká dobrota.

  4. Vera M. napsal:

    Je to pro nás – milovnice brambor . Někde jsem to obšlehla – asi u Lakysky oblíbené JakTak a poslala dceři. Tam to tedy už vyrábí jako chuťovku dlouho a ještě je to nepřestalo bavit . Tak jsem zkusila poslat Haderach .

  5. sharka.68 napsal:

    Takove domaci fondue po česku…ale super👍

  6. Jiřina napsal:

    Jak uvedla Renatka – jak prosté a vynikající, lépe bych to nepojmenovala. Přesně jídlo pro mne. 🙂

  7. Haderach Kwisatz napsal:

    Ty brambory … syrovy? Ja bych je asi napred ovarila, trochu.

  8. kvetula.v napsal:

    Já to tedy klidně zkusím ze syrových. Mám nepřilnavé pánve, tam by se to až tak často míchat nemuselo. Napoprvé bych vynechala cibuli, aby se mi nepálila, když nevím, za jak dlouho by se to upeklo. Jeden čas jsem neměla plnohodnotnou kuchyň, tak byla má oblíbená teplá večeře prohřátá směs mražené zeleniny s rozehřátým Hermelínem. Věřím, že brambůrky ala fondue budou super 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..