brambory
cibule
(slanina)
plísňový sýr (Hermelín, Camembert)
olej
sůl
pepř
Na velkou pánvičku dáme malinko oleje, vsypeme tak 4 větší brambory, nakrájené na malé kousky a minimálně půl cibule na kostičky – půlkolečka. Trpělivě pomalinku opékáme. Když mají brambory správnou barvu, osolíme, opepříme a doprostřed usadíme oblíbený plísňový sýr . (Na totografii Président Camembert chilli). Je rychle měkký. Obrátíme. Na poslední chvíli ještě na dvou – třech místech prorazíme, ať můžeme brambory v sýru máčet.
Poslala Věra M.: „Je to moc dobrá chuťovka nebo večeře. Jí se to nejlíp rovnou z té horké pánve, ať je sýr pořád vláčný. Slanina není třeba, je to fajn i bez slaniny.“
To je dobrý typ na večeři pro jednoho a díky za něj.Ráda zkusím.Když si opatrně odvíčkuju vršek sýra budu to mít jako fondue.
A nebo dát dvě půlky řeznou plochou na brambory a zespodu vytahovat pěkně zalité… Sic po večeři, ale tiše si tu slintám😋😋
Ooo! Jak prosté, jak vynikající! Chuť mám převelikou.
Vypadá to nádherně. Musí to být velká dobrota.
Je to pro nás – milovnice brambor . Někde jsem to obšlehla – asi u Lakysky oblíbené JakTak a poslala dceři. Tam to tedy už vyrábí jako chuťovku dlouho a ještě je to nepřestalo bavit . Tak jsem zkusila poslat Haderach .
Máš to krásně zlatavé. Dcera miluje takové jídla.
Takove domaci fondue po česku…ale super👍
Jak uvedla Renatka – jak prosté a vynikající, lépe bych to nepojmenovala. Přesně jídlo pro mne. 🙂
Ty brambory … syrovy? Ja bych je asi napred ovarila, trochu.
Má to být ze syrových a prý je to nejlepší . Znáš moji nechuť postávat u sporáku .
Ale uvěřila jsem , že z čerstvých je to NEJ . Ale vyzkouším klidně zbytky vařených.
Určitě pánvičku udělám vícekrát
Uvidíš, Věruš, ale já bych řekla, že uvařené opečené už nebudou to pravé ořechové. Ale třeba se mýlím.
Napsala jsem „ovarene“ … 4-5 minut.
Věra psala, že zkusí zbytky vařených…
Já to tedy klidně zkusím ze syrových. Mám nepřilnavé pánve, tam by se to až tak často míchat nemuselo. Napoprvé bych vynechala cibuli, aby se mi nepálila, když nevím, za jak dlouho by se to upeklo. Jeden čas jsem neměla plnohodnotnou kuchyň, tak byla má oblíbená teplá večeře prohřátá směs mražené zeleniny s rozehřátým Hermelínem. Věřím, že brambůrky ala fondue budou super 😋😎
u nás jeden čas jela mražená kukuřice- zrno, prohřátá na másle a sýplá grilovacím kořením …moooc dobrý to bylo..a pak se to přejedlo a od tý doby..asi to zase proberu k životu…
Tu můžu pořád, ale jen osolenou. Miluju.