vepřové kotlety bez kosti
Suroviny na přílohu – množství podlevoční :
směs červené a zelené papriky (mám zamrazené proužky paprik z loňské sklizně)
rajčata (ta na větvicce jsem tedy rozmařile koupila)
cibule
pórek
stroužek česneku
Vše orestujeme na másle do mírného změknutí, přidáme trochu cikánské omáčky nebo kečupu, aby se udělala pěkná omáčka. Osolíme opepříme, eventuálně dochutíme chilli papričkou nebo chilli vločkami.
Maso naklepeme (autorka měla silnější, tak jsem rozřízla a naplnila bylinkovým máslem. Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi nebo na grilu.
Podáváme třeba s opečenými plátky brambor a lžičkou bylinkového másla navrch.
Recept poslala Jana: „A když zbydou brambory a zelenina, všechno se zlehka promíchá, přidají se fazole nebo opečené haloumi ( kvůli bílkovině) a je oběd na zítra do práce. Asi by se dalo přidat i volské oko, ale to je lepší čerstvé.“
Díky Jani. Dnes bude variace.Sice měla být kotleta na žampionech ale tvůj barevný talíř zvítězil. Maso bude na pánvi a příloha rýže.Brambory byly včera zapékané se šlehnou.
Ty máš porci masa podle mého gusta😉👌
to vypadá prudce jedle…no nic, mám dršťkovou 😀 , nevyměníme si to?
Já měla dršťkovou včera 🤣, pochutnala jsem si . Talíř vypadá – jako vždy od Jany – luxusně . Mňam i ty brambory opékané. Mňam zelenina , maso a šťáva .
To bych sklidila sukces u strávníků. Díky za výborný recept ( to bylinkové máslo ,… )
Na dršťkovou se chystám o víkendu, dnes bude smažený celer se sýrem podle Úsměvky. Chudákovi už bylo ve sklepě smutno. Protože je obrovský, bude i pomatlánka. Ještě je tam jeden, ten bude jako celerová polévka.
Jo a mám chuť i na žebírko, tak prosím poslat dvě porce, jo?
Pro mne pouze jednu!! Je tam fšechno, co můžu😋
Taková jídla mám ráda, hlavně hodně zeleniny.
Už se těším na léto, až poroste na zahradě.
Koukám, že se mi neodeslala komentář. Je to nádherné, láká k ochutnání. Moc hezký naservírované.
Tohle si dělal můj táta. Většinou z krkovičky nebo z kotlety iod krkovice. Měl rád víc prorostlé.
Jééé… to je přímo pastva pro oči… Ty kostičky na mase „maloval“ gril? Kotlety nemyje, spáchám z libové krkovičky – snad to nebude moc velký prohřešek?