(2574) Pečená kuřecí játra

300 g kuřecí játra
olej
grilovací koření dle obliby
strouhanka

Očištěná játra rozdělíme na větší kousky, z jedné strany obalíme grilovacím kořením, následně z obou stran ve strouhance a naskládáme do dobře vymaštěného pekáčku a ještě olejem pokapeme. Pečeme cca půlhodinku – výborná jsou pečená v remosce.
Vhodná příloha –  brambory v jakékoliv úpravě a zeleninový salát. Uvedené množství je na dvě porce.

Poslala Květoslava

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2574) Pečená kuřecí játra

  1. Macůrková Jana napsal:

    U nás budou v sobotu kachní, s hranolkama.

  2. jarybarka napsal:

    Květo další parádička.Ty teda jedeš.Samé dobroty.Ja tě ani nestíhám.
    Je to moc lákavé.A jednoduché.

  3. a.rena napsal:

    No počkat, taky se k nim chci stěhovat. O medvědovi vím, ale ten je milý méďa, z toho bych strach neměla. A dobrých lidí se vejde! A já nečekám a vyrážím, cesta je daleká, tak ať to na oběd stihnu. 😃Jen malý dotaz – „nestřílejí“ játra pod tou strouhankou?

  4. sharka.68 napsal:

    já ráda játra, ale příloha musí být brkaše nebo rejže… 😉

  5. blahovka.h napsal:

    Vzhledem k tomu, že máme rádi játra, tak dnes zakoupím a zítra upeču. Asi s brkaší.
    Přemýšlím, že tam přidám i půlené žampióny, houby nic nezkazí. Pro nás dva super.
    Kdybych je pekla i pro sarančata, musela by toho být lodna. Dík za recept.

  6. Vera M. napsal:

    Ještě jsem chtěla podotknout , že by mě NIKDY
    nenapadlo péci Ledvinky . Až recept dnešní oslavenkyně Evy mě naučil a proto i tomuto receptu na játra věřím a není řečeno , že když jsem dodnes dělala vždycky játra na pánvi , že je nebudu odteď péct v remosce . Taky díky

  7. IvaC napsal:

    Nikdy jsem pečená játra nedělala,pouze opékaná nebo smažená, takže… děkuji a zkusim..👍

  8. BOYE napsal:

    Jak píše Sharka. Já ráda játra! A nejradši s rejží, ale vzhledem k té strouhance v obalovací soustavě v tomhle případě ERTEPLE. Buď jen tak, nebo herbábnou kaši…
    Jen si tu tak přemejšlim, jaký je moje oblíbený grilovací koření. Směsky totiž nekupuju a griluju minimálně. 🙂

  9. Jiřina napsal:

    Játra máme moc rádi, ale pečená jsem nikdy nedělala. U nás většinou smažená, někdy na cibulce a pak omáčka. Jen bych přemýšlela jaké grilovací koření. No, nějak to vymyslím. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..