(2591) Tvarohovo-citronová bábovka

250 g polohrubé mouky
250 g cukru krystal
250 g polotučného tvarohu
200 g smetany 12%
50 g másla
4 vejce
šťáva z půlky velkého citrónu
citrónová kůra
špetka soli
1 kypřící prášek do pečiva

Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Žloutky, tvaroh, smetanu, cukr  a změklé máslo vyšleháme, přidáme šťávu a ostrouhanou kůru z citronu,  vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec  zlehka vmícháme sníh z bílků.
Vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 50 minut na 180°.

Za nic na světě si nevzpomenu, kde jsem k tomu receptu přišla – chytře jsem si ho uložila na plochu. Pokud je tu autorka, přihlaste se, prosím.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2591) Tvarohovo-citronová bábovka

  1. a.rena napsal:

    Já autorka nejsem, ale říkám, že ji chválím do nebes a jasně že prubnu. Tvarohové věci mám moc ráda.

  2. Jiřina napsal:

    Buchtička bude moc dobrá, ale já jako obvykle, dám méně cukru. Bude asi do větší bábovkové formy. 🙂

  3. Macůrková Jana napsal:

    Já mám jeden velký soubor 100bábovek a tam tahleta je. Já jsem to kdysi zozesílala dál. ale komu to už nevím. Možná to bude z toho souboru.

  4. Vera M. napsal:

    Úplně omylem jsem jedla citronové palačinky a to bylo fakt neskutečně dobré. Tohle je něco , co jsem potřebovala a pořad nevěděla , co .
    Ještě dnes bude na stole . Díky .
    A může přijet návštěva na kafe

  5. henriet13 napsal:

    Asi budu za hnidopicha, ale v postupu jaksi zmizel ten citron…

  6. sharka.68 napsal:

    Je dobra..potvrzuju..a jde to i s pomerancem a pristrouhnout mrkev..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..