250 g polohrubé mouky
250 g cukru krystal
250 g polotučného tvarohu
200 g smetany 12%
50 g másla
4 vejce
šťáva z půlky velkého citrónu
citrónová kůra
špetka soli
1 kypřící prášek do pečiva
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Žloutky, tvaroh, smetanu, cukr a změklé máslo vyšleháme, přidáme šťávu a ostrouhanou kůru z citronu, vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 50 minut na 180°.
Za nic na světě si nevzpomenu, kde jsem k tomu receptu přišla – chytře jsem si ho uložila na plochu. Pokud je tu autorka, přihlaste se, prosím.
Já autorka nejsem, ale říkám, že ji chválím do nebes a jasně že prubnu. Tvarohové věci mám moc ráda.
Buchtička bude moc dobrá, ale já jako obvykle, dám méně cukru. Bude asi do větší bábovkové formy. 🙂
Já mám jeden velký soubor 100bábovek a tam tahleta je. Já jsem to kdysi zozesílala dál. ale komu to už nevím. Možná to bude z toho souboru.
Ne, to neni. Bud mi to nekdo poslal nebo jsem to ukradla na FB.
Úplně omylem jsem jedla citronové palačinky a to bylo fakt neskutečně dobré. Tohle je něco , co jsem potřebovala a pořad nevěděla , co .
Ještě dnes bude na stole . Díky .
A může přijet návštěva na kafe
Asi budu za hnidopicha, ale v postupu jaksi zmizel ten citron…
Citron šel s cukrem na procházku 🤣
Obojí, vlastně trojí (ještě kůra) bych dala ke žloutkům, tvarohu, smetaně a máslu
Nojo, sakra…doplnim.
Je dobra..potvrzuju..a jde to i s pomerancem a pristrouhnout mrkev..