kuřecí maso
jarní cibulka
cca 2 cm zázvoru
kousek slaniny
půlka pórku
houby
1 ML kari pasty
1 PL sojové omáčky
sůl a pepř
vývar cca 0,5 l
smetana
olej
Vše si nakrájíme a připravíme.
Nejdříve mírně zaprášíme nakrájené maso moukou. Zprudka ho necháme zatáhnout a pořádně zezlátnout. Z pánvičky vyndáme. Přidáme slaninu, cibulku a restujeme. Další je porek, nakonec houby. Vrátíme zpět maso.
Přidáme zázvor, kari pastu a trochu sojovky, zalijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar nezredukuje, což je cca 20 – 25 minut. Nakonec zalijeme smetanou, dokořeníme a necháme prohřát.
Jako příloha – rýže, těstoviny, opečené brambory, hranolky.
Poslala Úsměvka: „Zdá se hodně chutí najednou, ale je to výborné. Jediné, co bych příště nedala, tak je slanina. Maso jsem měla kuřecí prsa, vývar byl zeleninový, příloha byla tarhoňa.“
vypadá to jednoduše a velice dobře…dala bych si…
A voní to až sem. S tou tarhoňou to sedlo, už to vidím na talkíři doma.👍
Taková jídla mám ráda. Není to složité, je to brzy hotové a přidaná zelenina a příloha se dá obměňovat, podle toho na co je chuť, co je doma. Úsměvko, výborně.
Kočky, je to rychlé, je to jedlé a je to skvělé
Tak tomu stopro věřím👍. Kari pastu nemám, ostatní ano, nebude problém v dohledné době spáchat 😋😎