(2616) Buchtová bábovka

400 g polohrubé mouky
100 g rozpuštěného másla
50 g cukru
sáček sušeného droždí
1 vajíčko
1,7 dcl mléka
sůl

Zaděláme kynuté těsto, necháme vykynout, pak rozdělíme na maličké bochánky.
Každý bochánek naplníme náplní z tvarohu nebo z povidel a střídavě skládáme do pečlivě vymazané bábovky. Dospodu skládáme buchtičky uzavřením nahoru, poslední vrstvu dáváme uzavřením dolů.

Recept poslala Jana: „Na velkou bábovku jsem se potřebovala dva celé tvarohy ve staniolu, a necelou malou skleničku domácích povidel. Do tvarohu jsem dala 1 vejce, citrónovou kůru, cukr a hrozinky. Povidla jsem zahustila strouhaným perníkem, šplouchla trochu rumu a maličko přisladila. Než jsem šoupla do trouby, nechala jsem ještě asi 10 minut kynout, pak jsem pomašlovala rozpuštěným máslem. Pekla jsem asi 30 minut na horkovzduch 180° s parou. Po vyklopení jsem jí pořádně pomašlovala (nooo… spíš skoro polila 😉) rozpuštěným máslem s rumem“

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2616) Buchtová bábovka

  1. lakysa22 napsal:

    Panečku! Máš moc hezkou formu🥮 a dala bych si apsoň kousek. Dělala jsem to s tvarohem, mákem a jablečnýma povildama, aby to nebylo suchý, ale pletla jsem cop..pršíště dám s povidlím (a rumem) ať to má tu správnou chuť.

  2. sharka.68 napsal:

    forma super, kde mám ke kafi????

  3. Vera M. napsal:

    Wow, kynutá , ta je mňam . Ta asi zmizela hodně brzy

  4. a.rena napsal:

    Ó, to je krása! Na kynuté buchty mě utáhneš na vařené nudli. To musím někdy spáchat. Běžně dělám klasické honzáky, tak toto bude zpestření a nikdo nebude vybírat, jakou si dá právě teď. Klidně bych tam přihodila i mák jako třetí náplň.

  5. Haderach Kwisatz napsal:

    Přidávám komentář od autorky: „Buchtičky jsem dělala z asi 4 cm kuliček, snažila jsem se je hodně naplnit, mohlo jich být asi 25, možná i víc. Zkrátka čím víc buchtiček, tím víc náplní. Tuhle bábovku někdy dělám i tak, že těsto rozválím na plát, půlku pomažu tvarohem a půlku povidly. Smotám do rolády tu pak strčím do formy. Je to méně pracné, ale o to hůř se to do formy dává, těsto je dost řídké a rádo se trhá.“

  6. kvetula.v napsal:

    Paní autorka je šikula. 25 minibuchtiček je docela piplačka. Vypadá to úžasně, nechala bych se pozvat 😉😋😎

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    No ale …. ta je luxusní, jen si myslím, že bych neměla trpělivost na to sázení miniaturních plněných kuliček.
    Obdivuji a gratuluji, vypadá nádherně 👍👍👍👍

  8. jarybarka napsal:

    Ta je krásná.Dala bych si hned.

  9. Jiřina napsal:

    Tak tato bábovka je na moji notu. Ale nikdy mi nenapadlo takto střídat tvarohové a trnkové – jasně trnky s rumem. Bábovka je nádherná a určitě byla moc dobrá, kdo ví, jestli zbyl kousek na druhý den. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..