10 dkg másla
10 dkg hořké čokolády (rozpustit)
15 dkg cukru
3 vejce (z bíků se ušlehá sníh a zamíchá se do hmoty až nakonec)
15 dkg mouky
1/2 prášku do pečiva
125 ml mléka
Metličkou umíchat a nechat péct při 190°
Po vychladnutí potřeme korpus meruňkovou marmeládou a čokáladovou polevou (každý dělá po svém, zde 7 dkg másla, 7 dkg rozpuštěné čokolády, 7 dkg cukru).
Recept od Simony poslala Věra.
Teda, Haderach to tady sází 😁. Simona je moje dcera a recept je také od babičky . Babičky jejího manžela z Rakouska . Starodávný a mnohokrát v té rodině podávaný .
Nepotřebuje ani šlehačku . Je OK i samotný .
Polevu dělá : 7 dkg máslo , 7 dkg rozpuštěná čokoláda , 7 dkg cukru .
Simona náhodou zrovna pekla švagrovi k narozeninám a poslala foto i recept .
Tak to je další dobrý recept na oslavu. Ukládám.
Krása Věrko.A to je asi do menší formy?
Já bych si ho dala hned.
Máš šikovnou dceru.
Dík za recept.
Forma prý klasická ta cca 26 Cm? Po upečení naroste těsto do 3/4 a je šťavnaté
Díky.
Jedna dobrota větší než druhá. Sachr nezklame nikdy. 🙂
Jj, sachr s medruňkovou mamreládou, kouknu, jestli nemám někde zapomenutou skleničku. S dzžemem jsem moc neuspěla, musela jsem ho míchat s jiným – „žlutej“ jim moc nechutnal.
Mňouček bude mít narozky, mohla bych překvapit. Děkuju!