(2620) Kovbojské fazole s kuřecím masem

400 g uvařených červených fazolí
2 kuřecí prsa
1 velká cibule
2 paprikové lusky (červený a zelený)
sladká mletá paprika
česnek dle chuti (já nedávám)
lžíce sádla
rajský protlak
(hladká mouka)
(chilli vločky)
zakysaná smetana
vývar nebo voda

Na sádle zpěníme  cibuli, nakrájenou na proužky, přidáme nakrájená kuřecí prsa, osolíme a opepříme.  Zasypeme mletou paprikou a necháme rozvonět. Přidáme na proužky nakrájené papriky, (utřený česnek), podlijeme vývarem (vodou) a dusíme doměkka.  Přidáme rajský protlak, fazole a je-li omáčka přiliš řídká, zahustíme záklechtkou.  Provaříme, dochutíme chilli vločkami (není nutné) a podáváme s chlebem, ozdobené lžící zakysané smetany.

Zkratka: uděláme kuřecí nudličky, přidáme sklenici domácího leča, konzervované fazole v v rajčatové omáčce … 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2620) Kovbojské fazole s kuřecím masem

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Pro rychlou bezmasou variantu stačí smíchat lečo a plechovku fazolí, vhodné na chatu nebo na čundr – TAKY se to dá jíst.

  2. BOYE napsal:

    Všemu, co jsem vařila z fazolí, paprik a cibule, jsem říkala kovbojské. No a vodáci to překřtili na vodBójské… Rvali to do sebe po kilech.
    Prostě kovbojské jsou eňo ňuňo!

  3. Jiřina napsal:

    Napřed výborné buchty a teď kovbojské fazole. Je sice už dost pozdě, ale dala bych si asi od každého kousek. 🙂

  4. lakysa22 napsal:

    Já místo kuřecího vepřové a kolbásku. TAKY se to dá jíst🤣

  5. Imelda napsal:

    A já pořád, co mám zase vařit? Zítra to bude.

  6. jarybarka napsal:

    A když smícháme výše uvedené +konzervu fazolí leča klobásu(párek) pořádnou lžíci čili vloček a pixlu kukuřice máme mexické fazole.Naše oblíbené

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..