(2632) Pečená mrkev

mrkev
tymián
sůl
pepř
med (cukr)
česnek
máslo (olej)s

slaný tvaroh


Recept poslala Úsměvka:

Mrkev očistíme a nakrájíme na přibližně stejnou velikost.
Rozpálíme troubu na 180°.
Dáme pečící papír do pekáčku a vyrovnáme mrkev. Tu okořeníme čerstvým či sušeným tymiánem, solí, pepřem, česnekem (sušeným či čerstvým), medem (nebo cukrem) a poklademe máslem (či olejem).
V troubě necháme na cca 40 minut (já měla 55 minut).
Je to vynikající, já k tomu dala slaný tvaroh (jen tvaroh hodně osolený a rozředěný trochou smetany).

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2632) Pečená mrkev

  1. jarybarka napsal:

    Díky Usměvko.Moc se mi to hodilo a moc mi to chutnalo.

  2. Vera M. napsal:

    Mi tady ležely mrkfe bez užitku , tak jsem připravila a večer si dám u TV . Ale na Obid jsem udělala kulajdu a ta je 😎 . Pro vaši inspiraci .
    Hlavně se těším na tu kombinaci s tvarohem , protože já pořád po večerech pojídám něco zakysaného. Cottage nejraději nebo neutrálního , ale pořad mléčného – mozarella plus salát .
    Tohle bude zase výborné a nové na večer a možná budu hodně opakovat

  3. Macůrková Jana napsal:

    My máme rádi spíš směs zeleniny, upečené, okořeněné podle momentální chuti. Čistou mrkev potom k nějakému masíčku (ponejvíce kuře).

  4. kvetula.v napsal:

    Mrkvi tymián sluší, česnek mne nikdy nenapadl. Teď už je k mání mladá mrkvička, takže o zdravé večeře bude postaráno😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..