115 g čokolády 70%
30 g másla
1 vejce
40 g cukru krupice
115 g hladké rýžové mouky
1/2 lžičky bzl prášku do pečiva
1 špetka soli
Na obalení cukr moučka
Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a směs nechte vychladnout.
Vajíčko vyšlehejte s cukrem do nadýchané bílé pěny, přidejte vychladlou čokoládu, opatrně smíchejte a zlehka vmíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
Těsto vytvarujte do koule, zabalte do potravinové fólie a dejte na 40 minut odpočinout do ledničky.
Těsto vybalte z fólie a tvarujte z něj stejně velké kuličky, každou pořádně obalte v moučkovém cukru (pořádná vrstva, část cukru se vsákne). Kuličky pokládejte na plech s pečicím papírem dál od sebe, aby se neslepily.
Pečte 10 minut (čas neprodlužujte, i když se vám budou zdát nedopečené, i přetáhnutí o minutu je znát – jsou sušší) v troubě předehřáté na 170°.
Poslala a.rena: „Sušenky by měly být na povrchu popraskané a uvnitř krásně vláčné. Mně nepopraskaly.“
Renatko ty doslova kouzlíš.
Úplně tu nad obrázkem slintám.
Cokoli čokoládového miluju a když napíšeš uvnitř krásně vláčné…
Ólalá
Reni (nebo někdo jiný) nemáš zkušenost, jak hodně odlišně se rýžová mouka chová v porovnání s klasikou? Prubnula bych, ale nechce se mi bezlepkové kupovat, když nemusím. Ty ceny jsou příšerné (no ona i pšeničná je teď o 100% dražší 🤦♀️)
Jinak chválím kuráž a určitě hodně kuchatek bude vděčné za zkušenosti s bezlepkovým pečením 🏅😎
Koupila jsem kvůli kimči od Evi – Jarybarky . Takže mám další využití 👌
Květo rýžová mouka je spíš jako škrob
Taky se mi nechce dávat peníze za rýžovou mouku.tak jsem si jí udělala sama.Na mixérku,nebo sekáčku,který je příslušenstvím tyčového mixéru, docela obyčejnou rýži jsem rozsekala na hladkou mouku,potřebovala jsem jí do nějakého receptu,už ani nevím do kterého a třeba s ní zahušťuji polévky.Zkusila jsem to i s pohankou ,tam to tak jednoduše nešlo.Tak to jen pro zajímavost,možná…..
možná proto nepopraskaly..že byly z rejžový…