(259) Salát coleslaw

1/2 hlávky bílého zelí
2-3 mrkve (podle velikosti)
1/2 menšího celeru
1 větší cibule
majolka
cukr
sůl
pepř
ocet

Nakrouhejte zelí, mrkve nahrubo nastrouhejte, celer a cibuli nadrobno nakrájejte. Smíchejte ve větší míse a přidejte zálivku, smíchanou asi ze 6-7 lžic majonézy, 1-2 lžiček octa, 2-3 lžiček cukru, špetky soli a malinko pepře. Část majolky lze nahradit zakyskou. Opět řádně promíchejte a dejte uležet do lednice aslepoň na 4 hodiny.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

24 komentářů: (259) Salát coleslaw

  1. lida.f napsal:

    Udělala jste mi tímto receptem radost. Syn miluje salát coleslaw, určitě ho udělám.

  2. Devětapadesátka napsal:

    Dělám ho často, nejraději z prvního, ještě hodně křehkého zelí. A protože moc nemůžu cibuli, pro sebe nahrazuji pažitkou. Taky je to dobré ?

  3. henriet13 napsal:

    Úplně mi teče z hu…pusy???, podívám se dneska po zelí, doma nemám

  4. Devětapadesátka napsal:

    DOTAZ MIMO MÍSU: máte některá zkušenost s indukční deskou? Mám sklokeramickou, ale potřebuje vyměnit a uvažují o indukci, ale v okolí ji nikdo nemá, abych se vyptala. Díky!!

    • 60anda napsal:

      Já ji mám, je to rychlé vaření, musí se na to ale zvyknout, zpočátku jsem hodně připalovala. Za malou chviličku všechno vaří. A deska se dobře udržuje, protože se na ni nic nepřipeče.
      Ale pozor po 6 letech přestala fungovat a když jsem ji chtěla opravit, tak mi bylo řečeno, že se neopravuje, protože je tam moc elektroniky.

    • BOYE napsal:

      Dcera si jí nedávno pořídila. Je z ní nadšená. Odbourala rychlovarnou konvici (pokus s vařením litru vody). Já jsem taky nadšená, protože měla některé skvělé kusy nádobí, ovšem neindukovaly, tak jsem je zdědila. Kamarádka si pořídila indukci před cca deseti lety, teď se stěhuje a indukci pořizuje znova…. Rozhodně reaguje rychleji při regulaci teploty, plotny nezůstávají horké jako u sklokeramiky. Já vařívala do loňska na plynu, teď mám sklokeramiku, ale když vařím u dcery, je mi to příjemnější – víc se způsob vaření podobá plynu (i po roce se furt na SK učím využívat zbytkové teplo, občas si štrejchnu o žhavou plotnu…) Z toho, co jsem zatím pochytila, určitě půjdu při výměně do indukce, nestane-li se zázrak – můj sen (poněkud cenově mimo) je sporák AGA, nebo SMEG 🙂 ) Jediný problém je to indukční nádobí. Mladí jedli několik dní eintopfy, než měli volno a dojeli koupit nové nádobí…

      • Devětapadesátka napsal:

        Moc děkuju za zkušenosti, kloním se k ní taky. Co se týká nádobí, jde na indukci to, na jehož dně se udrží obyčejný magnet. Loni jsem při stěhování pořizovala nové a tam je to na dně přímo označené, takže tam jsem bez starosti.
        Já měla vysněný sporák, značku si nepamatuji, byl francouzský, se dvěma troubami – malou a velikou, daly se tam nakombinovat plotny – indukce, plyn, sklokeramika, friťák, gril, no sen. Mé srdéčko zaplesalo, ovšem jen do doby, než jsem uzřela cenu. I ten nejjednodušší stál 250 tisíc. A s možností kombinací šla cena prudce nahoru, takže mnou vysněná kombinace se vyšplhala na 320 tisic ? a to bylo víc, než stála na míru dělaná kuchyň.

  5. IvaC napsal:

    Já to tady miluju,člověk se dozví takových věcí,díky vám všem.

  6. Katyp50 napsal:

    Já syrové zelí nemůžu. Nedělá mi to dobře.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..