(2655) Bezový sirup II. – bez vaření

Už dokvétají, já vím, ale třeba to ještě někdo stihne:

2,5 kg cukru
1,5 l vody zahřát do rozpuštění cukru – nevařit

Přidat škrabkou okrájenou kůru ze dvou citronů a zbylé citrony nakrájené na kolečka.
Do teplého nálevu přidat:

20-30 květů
85 g kyseliny citronové

Přiklopené nechat 24 hodin v chladu. Pak procedit a vyždímat co to jde přes plátno. Šťáva je hustá a v lednici vydrží do jara.
Případný zákal na dně je pyl, ničemu nevadí.

Z jeden a půl dávky je cca 4,7 l sirupu. A ukrutně voňavý a dobrý 😋.

Poslala Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2655) Bezový sirup II. – bez vaření

  1. Francizska napsal:

    Dělám obdobně. Jen nevím, ať čtu, jak čtu, kolik je těch citronů? Máš to, Jani, hezké.

  2. Nella napsal:

    Vypadá nádherně. Sice letos už to nestihnu (včera jsem posbírat nestihla, dnes prší a zítra už bude po bezu), ale příští rok určitě zkusím. Já bezový sirup miluju, ale v rodině jsem jediná (nevadí, aspoň na mě víc zbude). Já jsem dělala takový rychlý na rychlou spotřebu, protože jsem měla v plánu zkusit bezovou marmeládu, ale ze zdravotních důvodů jsem musela v půlce skončit, tak z toho vznikl výborný sirup. Ale je ho jen trocha a musí se brzy vypít (což mi nečiní problém). 😛

  3. jarybarka napsal:

    Je to krásné a na víc nevařené tak si zachová co v sobě léčivého květy mají .☆☆☆☆☆.

  4. sharka.68 napsal:

    myslím, že máme stejnej recept….je dobrá….

  5. Vera M. napsal:

    Z tohoto sirupu se vyrobí výborný trošku alkoholický koktejl HUGO. Kdo neznáte , zkuste , moc moc dobrý . Příležitostně vyfotím a pošlu H

  6. a.rena napsal:

    Jó, tak ten znám, děláme a milujeme ho. Letos je ho… flašky nemám spočítané, ale je jich hodně.

  7. Macůrková Jana napsal:

    Na mneje to stašně moc cukru.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..