Suroviny
1/2 ledového salátu
1 mrkev
3 ředkvičky
1 menší salátová okurka
jablko – kousek
vejce
Zálivka
2 PL medu
2 PL oleje
2 PL balsamica
citron
sůl
bylinky (nejlépe oregano)
Ledový salát natrháme, okurku nakrájíme na proužky či kostičky (ale středy vykrojit, pouští vodu), mrkev nastrouháme (najemno, nahrubo, nakrájíme), ředkvičky nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, tj. cca 8 minut. Necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme.
Připravíme zálivku ze všech surovin.
Poslala Úsměvka: „Kupodivu doma nebyly ředkvičky, tak bez nich. Okurku a jablko jsem nakrájela na drobné kostičky, mrkev nastrouhala. Oregano jsem měla sušené, ten můj ho moc nemusí, tak jsem šetřila. Hodí se jako hlavní chod se sýrovými chipsy a opečenými kousky bagetky či s chlebem, ale i jako příloha k masu či jinému jídlu. Recept je cca na 3 porce, ale u nás byl jen na dvě. 🤣🤣 Je to zase něco jiného, ale výborné chuti.“
nádherná fotka..chutí plný hústa….ale bez toho vejcete..asi mám převejcováno, tak je teď nikam necpu…
Úsměvko ten se krásný.Miluju Balsamico.
Jednoduchý vytuněný .Ten bude často
Díky
Nooo… u nás to bude bez jablíčka- to se tu v létě vyskytuje málokdy, ale věřím, že když se něco přidá, nebo ubere, nebude to na závadu a pořád to bude prudce jedlé 😋😎