Na dvě až tři porce:
těstoviny
(olivový) olej
jarní cibulka
2 porce lososa
ančovičky
citron
sušené houby
šlehačka
crème fresh (zakysaná smetana)
kopr
pepř
Dvě hrstičky těstovin uvaříme.
Do kastrolu na olivový olej přijde jedna jarní cibulka, na kousky nakrájené dvě porce lososa a dvě tři ančovičky ( radši tři čtyři – jak je kdo má rád) a vše hodně zvolna orestujeme – jen aby se losos na povrchu zatáhl. Zakápneme citronem, osolíme, přidáme vařené sušené houby a asi dvě lžíce vody z hub. Necháme krátce provařit, přidáme asi deci šlehačky a hodně vrchovatou lžíci crème fresh (nebo tučné zakysanky – netučná tam nemá co dělat😉). Necháme projít varem, vypneme a vmícháme těstoviny, nasekaný kopr a čerstvě mletý pepř. Na talíři jemně sypeme vločkami parmazánu.
Poslala Jana.
Pátek…
… = malý svátek. Mňam. Vzůreček by se dnes hodil, nemám čas vařit. Ó, to bych si dala!
tak já buď houbafleky nebo pastu s lososem a koprem a trochou smetany…ale lososa s houbama, to jsem ještě nespojila..v něčem jsem konzerva…
já si na víkend na ty vedra, naštelovala chutě do studené kuchyně, takže gaspacho!
Já taky bez hub, ale s koprem a lososem bych si dala.
Jak mám ráda lososa, tak jedině přírodně, tohle je moc chutí najednou, to ne.
Já moc často těstoviny mít nemusím ale tohle bych si dala hned. Se smetanou a houbami mňam. Líbí se mi.
Kapra, cejna a amura už jsem i s houbama měla. Lososa ještě nee.
Nemám houby (a kdoví jak to s nima letos bude) , ani ančovičky, ale ten zbytek bych mohla dohromady dát. Věřím, že i tak to bude olaláá 😋😎
No toto taky nevypadá špatně, ale až příští sobotu, nebo neděli.