(2670) Hořčičnomajonézové řízky

kuřecí prsíčka
medová hořčice
majonéza
sůl
vejce
strouhanka
tuk na smažení

Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky a zlehka přes fólii naklepeme. V poměru 1:1 smícháme medovou hořčici s majonézou (na dvoje prsíčka stačilo po jedné polévkové lžíci od každého), vzniklou směsí maso dost vydatně potřeme z obou stran, skládáme na sebe a pod fólií necháme v ledničce přes noc. Další den odebíráme jednotlivé řízky, marinádu nestíráme, jen je mírně osolíme, protáhneme  rozšlehanými vajíčky a zlehka obalíme ve strouhance. Vkládáme do rozehřátého  tuku a zvolna smažíme dozlatova. Řízky jsou vynikající, maso je neuvěřitelně  křehké a šťavnaté a z hořčice zůstane jen nepatrný závan chuti. Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě, brkaše, nebo i jen zeleninová směs podušená na másle.

Poslala Fialka: „Já jako přílohu zvolila Jednoduché pečené brambory (recept 2458) a okurkový salát.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2670) Hořčičnomajonézové řízky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Ráno vezu mámu na drobný zákrok na kardiologii, tak držte palce.

  2. sharka.68 napsal:

    palce držím a ještě u toho slintám…..

  3. lakysa22 napsal:

    A já mám další jídlo pro návštěvu, co mě čeká.. jen budu muset pro tu hořšici ..
    Fialko díky!

  4. IvaC napsal:

    Medovou hořčici jsem nikdy neměla,stačí přidat do hořčice med a do jaké?Někdy nakládám řízečky do jogurtu s vajíčkem, česnekem a solí,taky přes noc a taky jsou šťavnaté,ale toto zkusím,děkuji a držím palce,hodně pevně….

  5. jarybarka napsal:

    Je hodin jak na hradě a já místo abych připravovala oběd tu čumakuju u opraváře -nejde po té bouřce internet.
    A hlad mám šílený a tady zase taková lahoda…

  6. Vera M. napsal:

    Mám to s medem takové zvláštní . Na chleba , do čaje s citronem wow a všude jinde mi vadí . Jo , kdysi jsem měla slivovici s medem , tak to bylo taky moc dobre pití .
    Chutnalo . Asi jsem sama taková , med mi vadí i v dressingu ….
    Ale Fialka se zlobit nebude , když tam
    Prsknu plnotučnou nebo Dijon

  7. kvetula.v napsal:

    Nějaká ta masa na medu u nás taky před časem nadšení nevyvolala, ale medová hořčice je hodně v kurzu a úspěšné jsou poslední dobou i některé medové marinády (hlavně hořčičnomedové) – holt ten med k sobě potřebuje i něco ostřejšího, aby to bylo ono… Recept určitě vyzkouším bez reptu přesně podle receptu… Normálně dělávám kuřízky ze stehen, ale tady budu věřit, že budou i prsa šťavnatá 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..