kuřecí prsíčka
medová hořčice
majonéza
sůl
vejce
strouhanka
tuk na smažení
Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky a zlehka přes fólii naklepeme. V poměru 1:1 smícháme medovou hořčici s majonézou (na dvoje prsíčka stačilo po jedné polévkové lžíci od každého), vzniklou směsí maso dost vydatně potřeme z obou stran, skládáme na sebe a pod fólií necháme v ledničce přes noc. Další den odebíráme jednotlivé řízky, marinádu nestíráme, jen je mírně osolíme, protáhneme rozšlehanými vajíčky a zlehka obalíme ve strouhance. Vkládáme do rozehřátého tuku a zvolna smažíme dozlatova. Řízky jsou vynikající, maso je neuvěřitelně křehké a šťavnaté a z hořčice zůstane jen nepatrný závan chuti. Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě, brkaše, nebo i jen zeleninová směs podušená na másle.
Poslala Fialka: „Já jako přílohu zvolila Jednoduché pečené brambory (recept 2458) a okurkový salát.“
Ráno vezu mámu na drobný zákrok na kardiologii, tak držte palce.
Držííím!!✊
Držím fšecky!
palce držím a ještě u toho slintám…..
Nápodobně. Jen jsem si dala preventivně bryndák. 😀
A já mám další jídlo pro návštěvu, co mě čeká.. jen budu muset pro tu hořšici ..
Fialko díky!
Medovou hořčici jsem nikdy neměla,stačí přidat do hořčice med a do jaké?Někdy nakládám řízečky do jogurtu s vajíčkem, česnekem a solí,taky přes noc a taky jsou šťavnaté,ale toto zkusím,děkuji a držím palce,hodně pevně….
Idealne do dijonske, ale lze i do plnotucne.
Děkuji…..
a nech rozležet tak tejden..tu hořčici s medem… 😉
To ma smysl, kdyz ji chces treba ke grilovani, na vareni to fakt neni treba, jde jen o chute.
tak nebudu si míchat 2 lžičky, že? když už ,tak už….a vyplatí se to, ne že ne..prostě ta rozložená je lepší 😉
Je hodin jak na hradě a já místo abych připravovala oběd tu čumakuju u opraváře -nejde po té bouřce internet.
A hlad mám šílený a tady zase taková lahoda…
Mám to s medem takové zvláštní . Na chleba , do čaje s citronem wow a všude jinde mi vadí . Jo , kdysi jsem měla slivovici s medem , tak to bylo taky moc dobre pití .
Chutnalo . Asi jsem sama taková , med mi vadí i v dressingu ….
Ale Fialka se zlobit nebude , když tam
Prsknu plnotučnou nebo Dijon
Věruš, nejsi sama, mám to taky tak, med jsem dávala na žebírka, příště už to bylo bez medu. Ale tu medovou hořčici příště vyzkouším. Uvidíme.
Nějaká ta masa na medu u nás taky před časem nadšení nevyvolala, ale medová hořčice je hodně v kurzu a úspěšné jsou poslední dobou i některé medové marinády (hlavně hořčičnomedové) – holt ten med k sobě potřebuje i něco ostřejšího, aby to bylo ono… Recept určitě vyzkouším bez reptu přesně podle receptu… Normálně dělávám kuřízky ze stehen, ale tady budu věřit, že budou i prsa šťavnatá 😋😎