Recept ponechán téměř bez úprav.
Originál recept je pro vegetariány, vegány či osoby, které jsou ochotny omezit přísun masa, já do tomatové omáčky pro sebeobranu propašovala cca 250 g mletého masa 😉
Ingredience pro 4 osoby:
800 g listového špenátu (mraženého, či čerstvého mladého – blanšírovat!)
2 středně velké cibule (najemno)
2 stroužky česneku (najemno)
400 g pasírovaných rajčat
2 lžíce protlaku
2 lžíce míchaných bylinek
olej
350 g pomazánkového másla (v receptu redukovaný tuk)
100 g parmezánu
sůl
pepř
muškátový oříšek
sladká paprika
Postup:
Půl cibule a půl česneku opražíme na trošce oleje, poté přidáme špenát a necháme zavařit. Nato vmícháme pomazánkové máslo, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
V druhé nádobě si připravíme tomatovou omáčku – druhou polovinu cibule a česneku opražíme na trošce oleje (zde přichází do role také mleté maso), přidáme 2 lžíce protlaku a také trošku zapražíme. Zalijeme pasírovanými rajčaty (já použila 500 g balení a nelitovala), ochutíme pepřem, solí, paprikou a bylinkami. Probubláme 5 minut a začneme s nanášením vrstev do hranaté pečící nádoby.
1. tomatová omáčka na dno
2. plátky těstovinových lasagní (kladu do formy 3 vedle sebe)
3. špenátovo-sýrová vrstva a na to opět tomatovou omáčku
Takto pokračujeme – minimálně 4 vrstvy, nakonec uzavřeme tomatovou omáčkou. Posypeme parmezánem a pečeme při horkovzduchu 180 ° asi 30-40 minut.
Recept pro nás získala Věra. Dobrou chuť!
Já jsem se trochu vyděsila z rozpisu surovin, ale nakonec se tam ty lasagne objevily. Tak dobrou chuť
já tohle znám podobný, ale místo lasagní,se dávají podélně nakrájené plátky lilku….
Foto vypadá trošičku “déle v troubě”, ale určitě nebylo . Je to použitými surovinami .
Pomazánkové máslo měla výjimečně z CZ , jinak kupuje Philadelphii a President .
Takové jako u nás ( já mám nejraději z Lidlu ) , to v D vůbec není .
Lasagne vaří docela často ….různé