2 mladé cukety
150 g goudy
2 buclaté špekáčky (nebo uzené maso…)
4 vajíčka
1/4 l hrnek pohankové
mouky
bylinková sůl
mletý pepř
sušený česnek (čerstvý)
2 zarovnané KL prdopeč
1 PL vegety
Cukety oloupeme a s goudou a oloupanými špekáčky nastrouháme. Přidáme vajíčka a mouku smíchanou s prdopečem. Sůl, česnek, pepř. Umícháme těsto a podle chuti můžeme dochutit vegetou.
A teď dvě možnosti, píše autorka:
Na nepřilnavou pánev jsem sprejem stříkla maličko oleje a rozetřela těsto. Opékala jsem z obou stran.
Do remposky jsem dala papír na pečení zastřižený do kruhu postříkala olejem a potřela těstem ve vrstvě 1,5-2 cm.Navrch posypala strouhaným sýrem a pekla do červena.
Poslala Jarybarka
díky, ten pečpapír v remosce je dobrá vychytávka… a teď pro všechy, co se hroutí z cen za energie… když si dáte péct maso nebo cokoli do remosky, ušetříte za energii – žere míň než el.trouba..a při troše šikovnosti a odvahy, se s ní naučíte zacházet tak, že budete mistry 😉
Mám remosku už mnoho let, a navíc máme dvě sazby energie, celkem 8 hodin denně máme elektřinu levnější. Tak peču v té době. Druhá možnost je PB sporák, jedna bomba (10 kg za 420 Kč) mi vydrží cca na 6 týdnů.
Jano, v činžácích jsme nahraný všichni…
Jedině mít malou (2kg bobmu) a na ní dvouplotýnku. Něco se na tom uvařit dá, ale všechno tady ne.
U nás 520 a vydrží měsíc.
Šárko, promiň, ale to je rada pro jednoho – maximálně pro dva, ovšem bez záruky. Čtyři porce už v tom neuděláš.
Uděláš. Já jsem si koupila před 1/2 rokem malou i velkou (jsme s manželem sami, ale přijedou i mladí a to je nás hned 5-6) a dala jsem dospod třeba mladé malé brambůrky, na to naskládala šest kuřecích stehen, kousek másla a koření, zapnula a šla si hrát s vnoučátkama. Oběd výborný a naprosto bez práce. Před pár dny jsem dělala květákový nákyp s bramborem a 4 porce bez problémů. Mám to chvíli, tak nechci dělat chytrou, zkusila jsem zatím jen něco, ale nakrmím 4-6 lidí v pohodě. Ale jak říkám, nemám dlouhou praxi, tohle je jen můj poznatek. 🙂
Nello, já mám tu starou, kulatou, težký retro … a z tý fakt ne.
6 kuřecích stehen by mi pro 6 lidí nestčilo, to bys musela znát mého zetě… 🙂 🙂 🙂 (a manžela).
No jó, já měla na mysli remosku pro lidi, ne pro Otesanky😂
🙂 no práááááááávě….
Zkusíš dát recept a čas na ten nákyp v remosce ? Já třeba vím, že kuřecí paličky min 70 min a tak …. Pak už bez přemýšlení vyndat a jsou Ok . Křupavá kůrčička a šťavnaté maso . Párkrat vyzkouším a příště už jen pohlídám čas .
No tak moment – vypočítejte mi někdo tu úsporu…paličky v remosce 70 minut? V troubě tak 40 … tak teda nevim.
Furt je na tom watáží spotřebou, líp remoska…
Recept 1475, pokud myslíš můj květákovy.☺
Odpověděla jsem, ale odpověď hupsla jinam.
Mi těch 70 min nepřipadá moc a než se trouba rozehřeje a pekáč v ní … jsem s remoskou moc spokojena fakt . Mám tu velikou teflonovou
Mam turbotroubu, pri prikonu 2200 je rozpalena za 5-7 minut. Velkou remosku bych stejne absolutne nemela kam dat. Takze si necham svoji retro kulatou priseru a dal budu v klidu pouzivat troubu. Stejne kdyz pecu kolac, tak na velkem plechu, abych donesla mladym, v remosce bych musela na dvakrat a uspora je nula nula prd.
Já to střídám. Sharcin bůček nebo pomalá kachna potřebují troubu. Koláče na plech taky . S remoskou se teprve sžívám a jsem ráda za každý recept
Haderko, uděláš…pekla jsem v ní o víkendu kačenku..naporcovanou,celou..porcí bylo 8
Já šunkofleky .Mám tu větší a 4 porce pro velké jedliky. Kulatý koláč zase na pečpapíře.Marinované.maso v sáčku na pečení…I širokou šišku sekané.širokou protože na plech bych dala 2…
Mám remosku od ledna kvůli úspoře a miluju ji.
Potvrzuji, já měla už na VŠ malou remosku a kačenka bez problémů. Před zadníma nohama naříznout, aby byla kratší a v poho.
Peč papír do remosky používám téměř vždy. Koupila jsem nerezovou.
Remosku taky nemám, ale už z dob „levné“ elektřiny operuji s časem.
Vypínám dřív a podobně.
jo, to jsem se u el.sporáku naučila taky- vypnout plotýnku a fungovat na „dojezd“ , ale u trouby je 2500W oproti 650W rozdíl..a i když ta remoska peče trochu jinak,jeden si musí zvyknout..tak tam je úspora markantní…
2200 W (ne že byl to byl rozdíl). A remoska stejně neřeší vánoční cukroví, mazance, atd. Jo, mám ji, používám ji, ale troubu nenahradí.
no, jednou v roce na vánoce by to šlo..to Helo cukroví v troubě upéct můžeš..:-D
dííííííííík 🙂
jen 300W…sypu si popel… 😉
Cuketovo-sýrové placky ať pečené v remosce, nebo na pánvi, jsou vždy dobré. Remosku jsem si koupila hlavně proto, že v létě je moc velký hic a remosku vystrčím na chodbu/máme domek/. A děkuji za vychytávku dát na dno pečící papír, to mě ani nenapadlo / mně nenapadne víc věcí a čím jsem starší, tak mě napadne opravdu máloco. 🙂
Další recepis do sbírky, cukety jedou jak zběsilé. Jinak s remoskou nemám zkušenosti, neb jsem ji nikdy neměla a zatím se ani nechystám. Vzhledem k tomu, že vařím pořád všeho moc, byla by mi stejně „malá“.
Tak jsem se v té diskuzi nějak ztratila. Remosku nemám, nikdy jsem neměla a pořizovat asi nebudu.
Plotýnku na vaření nevypínám s předstihem, mám indukcí a jsem s ní maximálně spokojená.
Troubu mám příkon 3300 W. Varnou konvicí 2400 W. Mikrovlnka 1600 W. Indukce 6000 W. A kdybych pustila vše i s prackou, sušičkou a myčkou, tak vše vypadne až v Kujbyševě. 🤣🤣
Ale daly jste mi, musela jsem k přístrojům a podívat se. Z hlavy to fakt nevím.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ad remoska : S remoskou (měla hliníkové formy 3 různých výšek + „klobouček“ dovnitř na pečení bábovky) po babičce a elektrickým jednoplotýnkovým vařičem jsem jako hospodyňka začínala. Pak přibyl plynový dvouplotýnkový vařič a když se rodina rozrostla sporák na PB. V rámci modernizace a stěhování z vesnice do městečka to skončilo plynovou varnou deskou a vestavnou el. troubou. Jelikož to skončilo vařením pro dva, naučila jsem se v rámci úspory energií dělat v troubě víc věcí najednou. Např k zapékání na 30 min k malému pekáčku přistrčím hrnec s gulášem na další den. Hrnec tam zůstane do vystydnutí a následující den se jen prohřeje a doladí. Stejně tak nějaká pečínka a pod… Kombinace nesčetné. Nicméně když se mi podařilo vyřešit nerudovský problém, opět vlastním remosku – jen malou a po zkušenostech Evičky, jsem si i já pořídila celonerezovou – jen malou. Už nemusím dumat, co přistrčit, když chci jen dvě porce kuřete na hrášku a pod… Pro větší rodinu bych remosku nepořizovala, byť některá jídla jsou v ní chutnější. Nemám moc prostoru na hodně různých spotřebičů.
Jinak moje remosková vychytávka – po umytí suchou nádobu lehce stříknu olejem a vytřu papírovým ubrouskem. Nic se zespodu nepřipéká – i dnešní šunkofleky byly olalá. Nerezová se myje nejlépe ze všech povrchů, co jsem kdy měla (alespoň mně) … Dlouho jsem váhala, ale oblíbila jsem si ji moc 😎
A k receptu, který zůstal poněkud opomenut :
Letos už asi budu muset i cukety kupovat, ale v sezoně určitě tento recept vyzkouším. Květákovosýrové placičky jsou vynikající, věřím, že i cuketové budou. Z poloviční dávky nám jistě budou stačit😋😎