libovější krkovice
medová hořčice
majonéza
brambory
cibule
paprika (nemusí být)
sůl
bílý pepř
Krkovici nakrájíme na velikost sousta a dáme do mísy. V poměru 1:1 smícháme medovou hořčici s majonézou, vzniklou směs nalijeme na maso do mísy, řádně promícháme a necháme v ledničce přes noc.
Rozpálíme troubu na 200°, pekáč/plech vyložíme pečícím papírem, kousky masa na něj rozložíme, aby nebyby ve vrstvě a pečeme cca 20 minut. Mezitím si omyjeme a nakrájíme nové brambory na přiměřené kostičky, cibuli na kolečka (a papriku na proužky). Promícháme s masem na plechu, osolíme, opepříme a pečeme dalších cca 30 minut.
Recept akorát na horké letní dny. A zrovna po ránu jsem dostala chuť! Medovou hořčici jsem se taky naučila hojně používat, jídlo s ní má šmrnc.
Vzhledem k tomu, co tě čeká – vhodné pro větší počet strávníků. 🙂
Tohle jídlo je hodně vděčné.člověk může dát,co zrovna doma má a pokaždé je to jiné.
Jednou lilek,jednou cuketu,rozhodně cibuli,třeba česnek,bylinky,atd…
vypadá to zatraceně dobře..tak to příští tejden o víkendu prubneme…
Ono by se to mohlo hodit i na Beaveru.
malá trouba…musela bych na několikrát..víc jak 3 plechy do ní nedám..
🙁
Já hořčici noumauní , jinak bezva , bez práce koláče a šťavka bude výborná . Krkovička mňam
To bych si dala hned. Ale dnes je v plánu lečo.
Tak naložit maso a zítra peču hořčicovomajonézové s bramborem.
Fajn recept.
Kluci mají dneska hřibové řízky, já variaci na lečo a na zítra musím upéct kus flákoty, bude malovat kuchyň. Takže jen to, co se dá ohřát v mikrovlnce.
Hřibové řízky … provokace říkám já . Ale dám
si Haderčinu směs a možná přidám sáček mražrných hub , i když – tady nejsou potřeba
Šiš! To tu musíte dávat zrovna, když nemůžu? Ale brzy čekám ná štěvu, tak snad budu budu spochovná něco spáchat. Vypadà to skvěle!!
Krkna zmrzlá, chuť veliká… Snad bude marinování stačit 4 hodky 🤔.. No jo, měla jsem kouknout dřív, ale byl „výjezdní, sanitární den“, k tomu prádlo a další…. Prostě nestíhačka.
Tak jsem to spáchala. UPB neposílám, anžto není foto, ale podělím se o poznatky.
Naložila jsem až ráno, ale i za ty 4 hodiny maso natáhlo (přes noc to bude ještě lepší).
Jenže jsem se přehmátla a vzala hořčici dijonskou. Omyl zjištěn až po promíchání a olíznutí vidličky. Nechala jsem to tak a taky bylo dobré (jasně že příště radši vezmu brejle). K bramborám jsem přidala cibuli, bílou papriku a jeden řapík celeru na slabé proužky. Brambory jsem musela péct déle – možná to bylo tím, že peču v horkovzduchu- chtělo to párkrát promíchat, aby hezky změkly. Příště peču v remosce – dnes jsem do trouby přidávala malý pekáček se sekanou. Oběd pochválen, schválen k zařazení do seznamu domácích jídel 😋😎
Tak prima. 😋