plátky vepřového masa (plec, kýta, krkovička)
1 středně velká cibule
1 mladá cuketa
2 – 3 papriky (měla jsem bílé)
sůl
mletý pepř
trochu sušeného česneku
sádlo nebo olej
Do naklepaných plátků masa vetřeme směs soli, pepře a česneku, na rozehřátém tuku maso z obou stran opečeme a vyjmeme. Do tuku dáme drobně nakrájenou cibuli, necháme ji lehce zrůžovět, vrátíme na ni opečené plátky, podlijeme horkou vodou a zvolna dusíme téměř do měkka. Mezitím si očištěné papriky a neoloupanou cuketu nakrájíme na menší kousky. Když je maso skoro měkké, přidáme k němu připravenou zeleninu a dodusíme do měkka. Pozor, zelenina je hotová během chvilky! Šťávu případně dosolíme a ještě trochu opepříme a podáváme s rýží nebo brambory.
Poslala Fialka
Sobota – nevstávám ani OMYLEM!
Fialko, ty jsi ďábel! Takové chutě dělat! Mohla jsi poslat, já jsem mohla zároveň nakrmit rodinu a všichni jsme mohli funět blahem. No nic, budu muset vařit sama.
Zase taková vymazlená pochoutka se zeleninou.A ta krásně upravená rýže.
Na zítra už uvařené mám ale neděle by šla.
Vždyť to říkám, super recepty.
To jó! Ale zvzůreček zase žádnej..😋 budu muset poslat dál a nechat se pozvat…
Jen mi vrtá hlavou, co je to tmavé? Paprika je bílá, cuketa žlutá, ale to tmavé?
Mlada cuketa? Ta se nemusi loupat…
Přišla jsem pozdě, už je v troubě něco jiného.
Tak příště. A díky, cuket není nikdy dost
Cuket je u nás vždycky dost, až bych řekla přehršel.
Noooo… sice jsem si včera dělala chutě na husí stehýnko, ale na takovouhle ňamku bych se klidně nechala Fialkou pozvat. 😋😎