(2723) Uzený sýr

Eidam 30%
punčocháče nebo pruban (z lékárny)
studenější kouř

Jedna část sýru se strouhala, druhá krájela na kostičky. Jako přídavek jsme použili zelený pepř, vlašské ořechy, kapary, jarní cibulku nebo kapii (vždycky do jednoho – jednu příchuť), sýra jsme nakonec měli kolem 12 kilo (bylo nás hodně), udili jsme 5 hodin spíš při nižší teplotě, tak do 50 °C

Poslala Sharka

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2723) Uzený sýr

  1. bozena.fialova napsal:

    Zprvu jsem zírala, co to v té KAPLIČCE visí za obludy, a ono je to udírna a hroudy sýra. 🙂 Nemám ani kapličku, ani udírnu, ani ten sýr, ale vypadá to zajímavě a bude to asi i výborné.

  2. jarybarka napsal:

    Tak to je úplná nádhera.To musela být vůně a těch chutí.
    Asi ten pepřový a s ořechy to bych si dala.
    Krásná práce!

  3. Vera M. napsal:

    Máš to všechno tak vylepšené, já jen zírám

  4. lakysa22 napsal:

    Ten ořechvej – o ten bych se i poprala! Přávidím!

  5. kvetula.v napsal:

    Kolik tak vážil jeden „raneček“?
    Zajímavý námět a určitě to je dobrota veliká. Škoda, že nevlastníme udírnu. No zkusím to podstrčit několika „uditelům“, co kdyby?… A pak se budou muset podělit 😁😋

  6. a.rena napsal:

    Jó, ten taky děláváme, je to dobrota veliká. Letos v zimě jsme na něj trochu zapomněli, ale tuto zimu to při klobáskách napravíme.

  7. Jiřina napsal:

    Jsou to moc dobré sýry i s olivami. Ani nemůžu napsat, co mi to na první pohled připomínalo. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..