(2739) Květák jinak od paní Simony

Květák rozebereme na růžičky, povaříme jen minimálně v osolené vodě.
Následně obalíme směsí ze  :
500 g mletého masa
soli
pepře
100 g strouhané goudy
necelého 200ml kelímku zakysané smetany
1-2  středních cibulí, nadrobno nakrájených

Nakonec každou obalenou růžičku zamotáme do libové slaniny. Naskládáme do pekáčku a pečeme  při 180° cca 30 minut. Není třeba obracet.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2739) Květák jinak od paní Simony

  1. sharka.68 napsal:

    tak to vypadá prudce jedle, to půjde i s brokolicí a dýní…i kusy zelí by snad šly..to zkusím….díky…

  2. Imelda napsal:

    Recept se mi líbí, zase další způsob, jak zpracovat mleté maso a zeleninu.

  3. Vera M. napsal:

    Původní recept – a vyzkoušený – je na půlky květáku a maso se slaninou jako dekl, ale růžičky prý lepší a celkově moc dobré.

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak ona jsou to vlastně taková pštrosí (skotská) vejce bez vajec, myslím, že se do toho dá zamotat skoro cokoliv. Kdyby mě u receptu 600 napadlo omotat to slaninou, nemusel mi ten sýr vytéct. 🙂

  5. Vera M. napsal:

    Fajn, že se nemusí smažit v oleji . To mě láká

  6. Francizska napsal:

    To je dobrý nápad. Vyzkouším. A hlavně se to nesmaži.

    • Vera M. napsal:

      Hani , my jsme kdysi s manželem připravovali takové “rauty”. Bylo tam plno věcí , dávali jsme frikadely – malinké karbose se sýrem Gran Moravia . Na stole plno takových věcí .třeba capresse i se sušenými rajčaty , tatarak a pro děti pečené brambory , hranolky . Dobre bolo 😭😭. Tohle by se tam hodilo

  7. kvetula.v napsal:

    Už jsem do mletiny nacpala ledacos, ale květák mne fakt nenapadl. Prozatím jsou TOP kapustičky 😋😎

  8. BOYE napsal:

    Dělávám s kapustičkama. Na skoro suchý pánvi a kapusty dávám na chvilku na páru, abych pak maso nedělala „na smrt“. ovšem to zabalení do slaniny a pečení, toť výzva. A protože karfiol u nás jede, tak je třeba to zkusit. Aspoň uvidim, jak silná je vegetariánská víra mých potomek. (To je furt řečí, že vegevege, ale onehdy do sebe házely šumavskou kačenu a když jsem se pozastavila nad tím jevem, bylo mi řečeno, že vegetarián jí, to, co vyrostlo na louce. A to ta kachna jo, viděly jí na vlastní voko, jak šla z louky pod nůž.)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..