1 mladá cuketa
10 -15 dkg goudy (nebo jiného kvalitního sýra)
asi 20 dkg farmářské nebo anglické slaniny
3 vejce, sůl, pepř
6 lžic polohrubé mouky
1 prdopeč
tuk a strouhanka na pekáček
Neoloupanou cuketu nastrouháme na velkých slzičkách, stejně tak sýr. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky. Vše dáme do misky, přidáme vejce a dobře promícháme. Pak směs osolíme, opepříme, přidáme mouku s prdopečem a opět promícháme. Směs nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáček (lepší je větší, aby směsi byla nižší vrstva), urovnáme a pečeme zhruba při 150 ° do zčervenání.
Podáváme s různě upravenými bramborami posypané petrtelkou nebo pažitkou.
Volila jsem variantu bez přílohy, jen obložené čerstvými rajčaty.
Poslala Fialka: „Jedná se trochu o variantu Úsměvčina cuketového nákypu (2703), ingredience jsou ale trochu odlišné a je to taky velmi jedlé teplé i studené.“
Mám podobný recept, udělám zítra k večeři (pokud mi to ruce dovolí).
Mňam, dej to sem !! 👍😋🤗
vypadá to báječně..to bych dala i teď k svačině 😀
Kousek nezbyl?? Apsoň na vocmutání..🙏
Paráda.Cuketa na tisíc způsobů.
Jen tak dál.
Aaano, zítra bude další…
Já chciiiiiii!
zn. Rajčata mám
Ta rajčátka jsou luxusní
Fialka je šikovná pěstitelka.
V neděli jsem cuketu upekla podle tohoto receptu. Mám ještě 2 podobné, ale tento zvítězil. Jde to rychle, nemusí se nic vážit a je to moc dobré. Fialko, díky.