(2741) Zapečená cuketa

1 mladá cuketa
10 -15 dkg goudy (nebo jiného kvalitního sýra)
asi 20 dkg farmářské nebo anglické slaniny
3 vejce, sůl, pepř
6 lžic polohrubé mouky
1 prdopeč
tuk a strouhanka na pekáček

Neoloupanou cuketu nastrouháme na velkých slzičkách, stejně tak sýr. Slaninu  nakrájíme na drobnější kostičky. Vše dáme do misky, přidáme vejce a dobře  promícháme. Pak směs osolíme, opepříme, přidáme mouku s prdopečem a opět promícháme. Směs nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáček (lepší je větší, aby směsi byla nižší vrstva), urovnáme a pečeme zhruba při 150 °  do zčervenání.
Podáváme s různě upravenými bramborami posypané petrtelkou nebo pažitkou.
Volila jsem variantu bez přílohy, jen obložené čerstvými rajčaty.

Poslala Fialka: „Jedná se trochu o variantu Úsměvčina cuketového nákypu (2703), ingredience jsou ale trochu odlišné a je to taky velmi jedlé teplé i studené.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2741) Zapečená cuketa

  1. Macůrková Jana napsal:

    Mám podobný recept, udělám zítra k večeři (pokud mi to ruce dovolí).

  2. sharka.68 napsal:

    vypadá to báječně..to bych dala i teď k svačině 😀

  3. lakysa22 napsal:

    Kousek nezbyl?? Apsoň na vocmutání..🙏

  4. jarybarka napsal:

    Paráda.Cuketa na tisíc způsobů.
    Jen tak dál.

  5. Imelda napsal:

    V neděli jsem cuketu upekla podle tohoto receptu. Mám ještě 2 podobné, ale tento zvítězil. Jde to rychle, nemusí se nic vážit a je to moc dobré. Fialko, díky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..