(2742) Utopené cukeťáky

„Takže cukety kam se podíváš, nikdo je nechce a i slípky stávkují a vyzobávají jen středy.“

Vzala jsem dva kyje, oloupala, vydlabala středy, nastrouhala, nasolila a pak důkladně v plátně vyždímala.
Přidala jsem:
asi 25 dkg zbytků sýra (čedar, goudu, eidam)
asi 40 dkg mletého
kousek slaniny
3 vejce
pár stroužků česneku
hrst petrtelky
2 kapie
hrst strouhanky
hrst hladké mouky
Uplácala jsem karboše, obalila řádně v hladké mouce a osmažila.
Po vychladnutí jsem je naskládala s cibulí a s kapií do sklenic a zalila nálevem:
1 l vody
1/2 l octa
10 dkg cukru
3 lžíce soli
bobkový list
nové koření
celý pepř
hořčičné semínko.

Poslala Bláhovka: „Dala jsem odpočívat do lednice alespoň na tři dny,  pak zjistím, jestli to bude pro nás a nebo pro slípky 😉 “  — A po dvou dnech: „Nevydrželi jsme. Je to ňam ňam 😋. Je to fakt dobrý. Kam se hrabou utopenci. Už to vidím, jak budu vyrábět ve velkem 😱.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2742) Utopené cukeťáky

  1. sharka.68 napsal:

    mamka takto dělávala vepřenky..byly luxusní,takže tohle bude taky prudce jedlé….

  2. BOYE napsal:

    Tý jo! Miluju utopence i pečenáče a tohle je jejich pokrevní sourozenec. To musí bejt taaak dobrý!

  3. lakysa22 napsal:

    Takovej recepísek, jdyž už nemám skelnice? Letos poprvé mi došly – když se vyhrnulo tolik mňamek, že jenda neodolá..😋

  4. jarybarka napsal:

    Tak to zkusím!Dokoupím některé ingredience a jdu do toho.
    To je na 5 sklenic?.

  5. Vera M. napsal:

    Budu to muset pokratit , ale tomuhle neodolam

  6. Macůrková Jana napsal:

    Čili něco na způsob pečenáčů, jetli jsem to dobře pochopila. Proč ne.

  7. kvetula.v napsal:

    Nojo no… u nás přebytek cuket není, ale recept ukládám – co kdyby!….
    Zní to totiž velmi zajímavě. Ale napadá mne otázka – zkusil někdy někdo takto „utopit“ klasické karboše? 🤔😎

  8. Haderach Kwisatz napsal:

    Dalsi recept rano…az vstanu. 🤣

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..