mleté vepřové maso
fazole vraní oko v konzervě
hrášek mražený
rýže dušená (vařená)
paprika (kapie)
cibule
olej (sádlo)
sůl
pepř
Na tuku zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nezačne oddělovat. Osolíme, opepříme, přidáme drobně pokrájenou kapii a krátce orestujeme. Vmícháme dušenou rýži, hrášek a okapané fazole. Prohřejeme, případně dosolíme.
Poslala Květoslava: „Poměr surovin neuvádím, záleží na počtu a hladu strávníků.
Jsou možné nesčetné varianty, dle obliby a obsahu lednice. Dobře se zužitkují různé zbytky.“
mám ráda tyhle rychlé – co dům dal…a využít zbytky… víc takových receptů…
Kdybych měla sepisovat vše, co jsem kdy smíchala, můžu vydat kuchařku 😁😁
Dneska jsem si uvařila pytlík bílých fazolí v papiňáku, tak budu vymýšlet jako Neruda😉😋
Fazole…to jó, a pro mne by nemsuselo bejt ani to maso. Předpokládám, že pro mne zas nezbylo..
Je mi líto, nezbylo. Tím, že na pánev přidávám suroviny postupně, vidím, kdy už je toho dost😉
Tak pršíště přidej!
Pěkně to vypadá a dobré to bude.