300 g polohrubé mouky
120 g cukru
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 KL mletého zázvoru
1 KL skořice
citronová nebo pomerančová kůra
Smíchejte v misce
V druhé misce promíchejte
4 vajíčka
60 ml mléka
150 ml oleje
4 PL rozpuštěného másla
Tekuté přísady nalijte do suchých a zlehka promíchejte, jen aby se vše spojilo, přidejte
450 g najemno strouhané mrkve, hrst sekaných ořechů a hrst hrůzinek.
Promíchejte a dejte péct na 180° asi 40 minut. Ještě horkou buchtu potřete citronovou polevou.
Dávka je buď do pekáčku 30 x 20 cm nebo do dortovky 26 cm. Buchta je vysoká cca 5 cm, takže se dá proříznout a promazat buď krémem nebo džemem, ale není třeba – sama o sobě je nadýchaná a šťavnatá.
Recept poslala Jana.
Promazávat bude úplně zbytečné – bude to moc dobré! A hezká fotka k tomu – chybí jen jedno – jak tady neustále piřpomínám – KDE JE TEN ZVZŮREČEK!!? Takhle vynechám ten zázvor, a ani nebdudu vědět, jak to původně mělo chucnat..
Ňamy ňamyyy, možná něco s mascarpone máznout . Juuuu
občas do těsta na olejovou bábovku přidám postrouhaný dvě mrkve..a kousek zázvoru..ale tohle je víc vytuněný…
Je to krásně barevné. Ukládám.díky
Říkala jsem si, co je tam to tmavé a ony hrůzinky a oříšky. Vypadá nádherně a navíc je z mrkve, kterou já miluju 😋😋 Díky, určitě vyzkouším 👍👍
Jo, ta mrkev je nádherná …. jak ruka
Nooo…. mrkve momentálně lehce nadbytek, takže nic nebrání vyzkoušet nový recept – mám poněkud odlišný, ale špatně se mi porovnává, jelikož mám recept hrnkový. V neděli přijede návštěva😉 budou ochutnávači 😁