650 g bílého hroznového vína bez zrníček
2,5 střední cibule
1,5 červené chilli papričky
140 g cukru
20 ml vinného octa
sůl
pepř
Omyté hroznové kuličky rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku vyškrábneme a nasekáme nadrobno.
V hrnci s nepřilnavým dnem necháme zkaramelizovat polovinu cukru – opatrně, aby se nespálil. Když cukr zkaramelizuje, smícháme ho s vinným octem (bacha, bude to děsně prskat!), přidáme cibuli a chilli papričku. Nakonec po částech přimícháme zbývající cukr tak, aby se pořádně rozpustil. Do připravené směsi vložíme hroznové víno a vaříme asi 20 minut bez pokličky. Hotové čatní necháme vychladnout, dochutíme vinným octem, osolíme a opepříme.
Tak tohle vypadá vážně zajímavě. Určitě ještě budou hroznové akce, vše ostatní mám, tak do toho jdu!! 😋😎
Bezpeckové máme červené hrozny. Šlo by to i z nich, ne?
Ano, šlo.
Jak je v něčem hroznový víno, tak to dobrý bejt MUSÍ!
Já jak se dostanu k hroznům, tak se neudržím a zblajznu!!🍇
dozrává nám víno na zahradě..modré..s pecičkami..tak to projedu přes pasírovací sítko….
U nás letí čatní ze všeho, ale nejvíc, co si mladí oblibují, tak je švestkové a z jablek. Jo, taky rybíz alá brusinky. Z hrozna jsem zkoušela, také se snědlo fšecko 👍👍