3 bagety
1/2 červené papriky
2 PL zakysanky
150g tvrdého sýra Gouda (já měla podobný co přivezli mladí z Dánska) nebo jiný tučnějši
100g šunky
Sýr a šunku na malé kostičky. Papriku na drobno.
Všechno smíchat se smetanou.
Osolit opepřit a přidat oblíbené bylinky. Já dala oregano. Myslim že i bazalka bude dobrá.
Nanést vrstvu na rozpůlené bagetky a dát zapéct do předehřáté trouby na 150° asi 20 minut.
Poslala Jarybarka: „Dnes na mě vyskočil tento recept na fb. Snadné rychlé chutné.“
a mně od rána jede huba na zapiekanki – bagetky s dušenejma houbama, zasypaný sýrem a zapečený v troubě a jako prasárna troška kečupu,zamíchat do těch hub (teda, když se to dělá z žampionů) ..nojo, hub nemaje, doma vyrobím k večeři toto…děkuji Jarní bárce…
Tak s houbami to bude ještě lepší.Musim zkusit ještě pár najít.
Ale nejsem moc kečupová,tak bych je asi dala jen zadušené se slaninou česnekem a bylinkami.A tím sýrem.
moc být nemusíš,tam ho není moc, na ty houby cca lžíce na promíchání..a rovná..jen se posune chuť – teda u žampionů určitě..jak píšu,k lesním neeee, to by byla škoda…přímo trestnej čin…
Právě jsem to otevřela a první, co mě napadla – žampiony by byly fajn 🙂
No, předběhla jsi mě. Vzhledem k tomu, že v Jeseníkách teď mají sezónu, tak žampionujeme … maso na houbách, polívka, placky, restované na oliváči, do karbošů, do mrazáku, do sklínek na salát… ale zase tu nebylo skoro nic jinýho.
To mělo být na Sharku
Evi, promiň , já neměla čas ti napsat , že tohle určitě jooo. Myslím , ze i ta paprika tam zahraje svou roli 👍
Určitě vynikající nápad na svačiny hlavně pro děti na výlety 👍👍👍
Škoda, že jsem se ve Španělsku na Bramboračku nedostala. Z těch jejich baget by to jistě byla ňamka – jenže tam by asi byl problém sehnat alternativu k zakysance. Tak si to uděláme doma 😋😎