libová krkovice (plátky)
lesní houby
cibule
olej
(mouka)
lžička plnotučné hořčice
sůl
pepř
Plátky krkovice lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na trošce oleje z obou stran zprudka orestujeme. Dáme stranou a do výpeku nasypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na plátky nakrájené houby a spolu vše opečeme do zlatova. Vrátíme zpátky maso, podlijeme trochu horké vody (nic nezkazíte vývarem, klidně i houbovým) a buď dusíme nebo strčíme do trouby (já to měla v troubě), dokud není maso měkké. Maso vyjmeme, do šťávy přidáme lžičku plnotučné hořčice (kdo chce, může ještě zahustit záklechtkou), provaříme, vrátíme maso a necháme vše chvilku probublat.
Podáváme nejlépe s rýží.
mouku nee, to raděj do té hořčice přimíchám trochu solamylu nebo maizeny…miluju vepřový na houbách s rejží…
No, já osobně omáčky se Solamylem vysloveně nesnáším. 😉
jen trošku..ne lžíci..aby to vázalo…někdy zahušťuju i rejžovou moukou..to jsem okoukala u vietnamců…
Moje babička spoustu věcí zahušťovala nadrobeným chlebem (ne smetanový omáčky, samozřejmě) a pak to dovedla k dokonalosti a dělala si chlebovou strouhanku, Krásně se to rozvaří.
lepek je prevít..ale když vařím pro „zdravý“, tak zahuš´tuju chlebem…
Dělám to stejně jako ty. Zahuštění solamylem mám stejně, nejraději zahušťuji chlebem, když to jde. Jinak musím moukou.
Taky někdy zahušťuji rýžovou moukou,ale nemaje žádné problémy s lepkem,i polohrubou pšeničnou.Rýžovou si dělám sama z obyčejné rýže na kutru od tyčového mixéru,je to levnější.A houby miluju v jakékoli podobě…
Já zase přírodňáky a pod. před opečením na tuku protáhnu hl. moukou, ono se to pak zahustí samo
Mňam, výborné jídlo, hned jsem na to dostala chuť.
Nejchutnější roční období:když rostou houby!.
Vepřové na houbách je skvělé.
Naprosto souhlasím, to období, když rostou, je nejen nejchutnější, ale pro mě i nejkrásnější. A na houbách je vynikající jakékoliv maso, snad tu konečně taky začnou růst. Zatím je to bída s nouzí. 🙁
A pořádně tlusté plátky krkovice ( ale mekkoučké šťavnaté ) a velké kusy hub … to je utrpení tohle sledovat hub nemaje 😭.
Řeším to buď sušenými nebo ze zoufalství portobelly . Jde to – dře to .
Recept s hořčicí 👍
Tady asi ještě rostou, ale v lese jsem nebyla, tak netuším. Kotletky budou vynikající 😋😋A chlebem zahušťuji guláš a je vynikající
Hořčice do houbové omáčky je pro mne novinka – na tu chuť jsem zvědavá 😋
Chlebovou strouhanku mívám v zásobě – v malém množství, ale vždy po ruce 😉😎