Uvaříme semolinové vrtule – 2 kg v hodně osolené vodě
Omáčka:
– zarestujeme mleté vepřové maso – 3 kg na sádle
– přidáme pokrájenou cibuli – 1 kg
– česnek na plátky – 5 palic
– zalijeme rajčatovou passatou 2 litry (domácí), možno i více, někdo má rád hodně omáčky 🙂
Necháme probublávat asi půl hodinky.
Přidáme:
sůl
pepř mletý černý
bazalku
trochu tymiánu
Nastrouháme parmazán, asi půl kila, ale není nutný.
Poslala Sharka.
Asi si řeknete „Nic nového“. No, pro mě je novinka ta cibule až do masa, vždycky jsem to dělala obráceně, maso na cibulku…
tady takto, jinde,jak popisuješ…
Tak ono to určitě malinko změní chuť a je to zas něco jinýho. Přiznávám, že mně strašně nechutna troubový guláš, právě kvůli té jiné úpravě cibule.
ano, trochu ano..dušená je jiná než restovaná…
Tak já strkám guláš do trouby až po té, co smíchám maso s osmaženou cibulí a ostatními surovinami, ale je fakt, že každá úprava dodá jinou chuť.
Mne zase překvapilo to množství surovin 🤣🤣 Ale u Sharky nic nového. Hlavně že v tom není protlak, ten mi v jídle vadí.
a to je toho tentokrát docela málo 😀
No ale tohle joo, úplná klasika a moc moc dobrá . Já teda taky nejprve cibuli trošku chytnout zlato , ale proč ne takto ? Cibu cibu cibulička , nakrájíme si ji do hrníčka .
a zapomněl ajsem, ž esi to ti,co mají plechový hústa, poladí papričkami….
Se vrrrrr 🤣
Nó koštla bych né že ne.A ty papričky určitě přidat.
To je množství pro školní jídelnu,nebo pro regiment?
Nooooo… budu muset výrazně pokrátit, ale je mi jasné, že to bude prudce jedlé, takže vyzkouším něco trošku jiného, než běžně dělám 😋😎