menší cibule
farmářská slanina
houby (lesní, žampiony)
vařené studené brambory
vejce
sůl
pepř
sádlo nebo olej
strouhaný parmazán (nemusí být)
Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou
slaninu a necháme rozvonět. Pak přidáme drobně nakrájené houby, trošku
osolíme a za občasného míchání necháme vydusit na tuk. Do směsi dáme
na kostičky nakrájené brambory, osmahneme je, vše pak zalijeme trochu
osolenými rozšlehanými vejci a na mírném plameni necháme ztuhnout.
Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem (ale není to nutné) a nakrájenou
petrželkou nebo pažitkou.
Poslala Fialka
Boženko to je parádní recept.
A ten talíř s rajčátky různých barev je dokonalost sama.
Ólalá prosila bych přidat mňam.
Tak hurá, rostou i u Tebe 👍👍Jinak recepísek nádherný, opravdu 🥰 A když vidím ta rajčátka, tak si představuji tu nádhernou zahradu,, kde na pár metrech vypěstuješ tolik dobrot. 😊
Úsměvko, když tu lesní nerostou a na houby tedy jít nemůžu, tak houby přišly za mnou. Na zahradě mi v krásném půlkruhu vyrostly žampiony a už se ukazují další. 🙂
Boženko , veliká dobrota . Určitě bych si dala a ta krááásná rajčátka už jsem obdivovala minule
Prosím zvzůreček: asi čurvtrinu z té směsi a zezleninku všecku! Dvě rajčátka si tam nech, ať je to hezky barevný….🙏
Jelikož je možno použít houby regálové (žampiony) , tak určitě vyzkouším. Možná i pár lesních bude, ale taková malá, různobarevná rajčátka budou chybět 😢😎