400 g hovězího předního
400 g vepřový bok
1 jemně postrouhaná mrkev
2 starší rohlíky
100 ml mléka
1 cibule
6 stroužků česneku-českého
1 svazek petrželky plocholisté – nasekat na jemno
2 vejce
sůl
pepř mletý černý
majoránka dle chuti
strouhanka na zahuštění
Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s česnekem oloupeme a spolu s petrželkou nasekáme nadrobno.
Vejce rozklepneme do misky, jeden bílek si necháme stranou. Do mísy s namletým masem přidáme zvlhčené rohlíky, mrkev, jedno vejce, žloutek, cibuli, česnek a petrželku. Vše osolíme, okořeníme mletým pepřem a majoránkou, zahustíme strouhankou a propracujeme.
Z připravené masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama štrycle, vložíme je do pekáčku a potřeme zbylým bílkem (když nezbyde, tak vodou). Nakonec je podlijeme trochou vody a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme asi 50 minut.
Poslala Sharka
aby Vás to nemátlo, na fotce jsou štrycle ze 4 kil masa….jsem Vám ty suroviny trochu upravila ;-D
Jo, a vynechalas v receptu bůček – jsem ho tam dopsala, ale není uvedeno množství.
1:1 😀 mea culpa….
Dopsala jsem.
Tyjo !!! To je teda 😎😎😎
Ne, fakt už jsem dlouho takto neslintala nad fotkou
S mrkví sekanou dělávám, ale s hovězím mě to ještě nikdy nenapadlo. Tož při nejbližší příležitosti bude. A ty šiše jsou nádherné, musela jsem si dát gryndák.
Do mletiny už jsem přidala ledacos, ale mrkev mne nenapadla. Bude další obměna 😋
Šárce díky, že myslela na nás, obyčejné kuchatky a rovnou nám recepis pokrátila. 🌹 Tedy on by se chlap určo nezlobil, ale ve finále nevím, jestli by ty 3 krásné šišky zvládl🤔😎
Já myslím, že by to zvládl, a kdyby né, tož jsou tu ještě karmadárky..😄
nesmí jí bejt moc, tý mrkve, aby to nebylo sladký, ale je s ní prostě šťavnatější…
Sekanou jsem dělala nedávno s kapustou a paprikou(ne mletou).taky dobrý.
A s mrkví bude též.
Vypadá to nádherně, už jsem si v duchu odkrajovala patičky. 🙂 A inspirovalo mě to, že teď, když jsou ke koupi krásné svěží celery, to zkusím i s ním.
a víš Fialko,že jsem nad tím taky koumala, že zkusím přidat cerel nebo pastiňák…
Jako mrkef já můžu i do těch bramboráků (Lakys, vím), do sekačky jsem už taky dávala a je skvělá, souhlasím. Ale tato má kombinaci boku a hovězího, tož vyzkouším 🙂