(2781) Sekaná s mrkví

400 g hovězího předního
400 g vepřový bok
1 jemně postrouhaná mrkev
2 starší rohlíky
100 ml mléka
1 cibule
6 stroužků česneku-českého
1 svazek petrželky plocholisté – nasekat na jemno
2 vejce
sůl
pepř mletý černý
majoránka dle chuti
strouhanka na zahuštění

Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s česnekem oloupeme a spolu s petrželkou nasekáme nadrobno.

Vejce rozklepneme do misky, jeden bílek si necháme stranou. Do mísy s namletým masem přidáme zvlhčené rohlíky, mrkev, jedno vejce, žloutek, cibuli, česnek a petrželku. Vše osolíme, okořeníme mletým pepřem a majoránkou, zahustíme strouhankou a propracujeme.

Z připravené masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama štrycle, vložíme je do pekáčku a potřeme zbylým bílkem (když nezbyde, tak vodou).  Nakonec je podlijeme trochou vody a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme asi 50 minut.

Poslala Sharka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2781) Sekaná s mrkví

  1. sharka.68 napsal:

    aby Vás to nemátlo, na fotce jsou štrycle ze 4 kil masa….jsem Vám ty suroviny trochu upravila ;-D

  2. a.rena napsal:

    S mrkví sekanou dělávám, ale s hovězím mě to ještě nikdy nenapadlo. Tož při nejbližší příležitosti bude. A ty šiše jsou nádherné, musela jsem si dát gryndák.

  3. kvetula.v napsal:

    Do mletiny už jsem přidala ledacos, ale mrkev mne nenapadla. Bude další obměna 😋
    Šárce díky, že myslela na nás, obyčejné kuchatky a rovnou nám recepis pokrátila. 🌹 Tedy on by se chlap určo nezlobil, ale ve finále nevím, jestli by ty 3 krásné šišky zvládl🤔😎

  4. jarybarka napsal:

    Sekanou jsem dělala nedávno s kapustou a paprikou(ne mletou).taky dobrý.
    A s mrkví bude též.

  5. bozena.fialova napsal:

    Vypadá to nádherně, už jsem si v duchu odkrajovala patičky. 🙂 A inspirovalo mě to, že teď, když jsou ke koupi krásné svěží celery, to zkusím i s ním.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jako mrkef já můžu i do těch bramboráků (Lakys, vím), do sekačky jsem už taky dávala a je skvělá, souhlasím. Ale tato má kombinaci boku a hovězího, tož vyzkouším 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..