… aneb když houby, tak houby!
směs hub – lepší jsou měkčí druhy
máslo
dobrý tavený sýr
mléko, nebo smetana na vaření
plnotučná hořčice (nemusí být)
cibule
drcený, nebo mletý kmín
pepř
sůl
Houby očistíme a rozkrájíme na menší kousky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby, trochu orestujeme, přidáme kmín, přiklopíme a dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme vodou. Necháme vychladnout. Kdo chce mít pomazánku jemnější, studené houby na prkénku poseká.
Sýry utřeme s mlékem dohladka (je li sýr hodně měkký, mléko vynecháme), přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, vmícháme houby, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Naneseme na krajíčky chleba nebo opečené toasty.
Poslala Květoslava: „Dobré jsou sypané petrželkou, ale tu nemám (nějak se mi v květináči nedaří).“
skoro jako zapiekanki..Ježiš já tu slintám…..
Tak to musím zkusit taky! Pavlov se ozval.
Musím napsat, že to vypadá víc než skvěle. Určitě vyzkouším 👍👍👍
Petrtelku přineszu!! Jen dej vědět, kdy se tahle dorota podává a udělej jí hóóódně!
Je jí hodně, bude ráno k snídani. Takže nechám otevřené okno a Ty se koukej pořádně trefit. Tentokrát neuvěřím, že se ti splašil turbovysavač a budu Tě pomlouvat, že ses ještě nenaučila rejdovat 😉😁
To musí být dobrota, hned bych si dala.
Miluju drožďovou pomazánku. Jednou jsem k posekané cibulce přihodila velkou hrst nasekaných hub a obdělala spolu. Pak pokračovala standardně s přípravou drožďovky… Bylo to vynikající.
A tahle bude určitě taky.
No to zní moc hezky… taky zkusím 😋😎