(2785) Houbová pomazánka

… aneb když houby, tak houby!

směs hub – lepší jsou měkčí druhy
máslo
dobrý tavený sýr
mléko, nebo smetana na vaření
plnotučná hořčice (nemusí být)
cibule
drcený, nebo mletý kmín
pepř
sůl

Houby očistíme a rozkrájíme na menší kousky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby, trochu orestujeme, přidáme kmín, přiklopíme a dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme vodou. Necháme vychladnout. Kdo chce mít pomazánku jemnější, studené houby na prkénku poseká.

Sýry utřeme s mlékem dohladka (je li sýr hodně měkký, mléko vynecháme), přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, vmícháme houby, ochutíme hořčicí, solí a pepřem.  Naneseme na krajíčky chleba nebo opečené toasty.

Poslala Květoslava: „Dobré jsou sypané petrželkou, ale tu nemám (nějak se mi v květináči nedaří).“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2785) Houbová pomazánka

  1. sharka.68 napsal:

    skoro jako zapiekanki..Ježiš já tu slintám…..

  2. a.rena napsal:

    Tak to musím zkusit taky! Pavlov se ozval.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Musím napsat, že to vypadá víc než skvěle. Určitě vyzkouším 👍👍👍

  4. lakysa22 napsal:

    Petrtelku přineszu!! Jen dej vědět, kdy se tahle dorota podává a udělej jí hóóódně!

  5. Imelda napsal:

    To musí být dobrota, hned bych si dala.

  6. BOYE napsal:

    Miluju drožďovou pomazánku. Jednou jsem k posekané cibulce přihodila velkou hrst nasekaných hub a obdělala spolu. Pak pokračovala standardně s přípravou drožďovky… Bylo to vynikající.
    A tahle bude určitě taky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..