½ kg lesních hub
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl
černý mletý pepř
4 snítky tymiánu
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce sojové omáčky
1 malá chilli paprička
1 lžíce ostré hořčice
2 lžičky sladké papriky
2 lžíce pokrájené hladkolisté petržele
Houby, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. V hlubší nádobě rozehřejeme olej a cibuli a česnek lehce osmahneme. Přimícháme houby, sůl, pepř, nasekaný tymián, protlak, sojovou omáčku, nakrájenou chilli papričku a dusíme, dokud se skoro všechna tekutina neodpaří. Směs odstavíme a necháme zchladnout.
Do vychladlé směsi přidáme hořčici, sladkou papriku a trochu petržele a nandáme na topinky. Ozdobíme zbylou petrželkou, kdo chce i chilli papričkou.
Topinky si můžeme připravit i v troubě: chleba lehýnce potřeme olejem a na plechu s pečicím papírem pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 220°. Houby samy o sobě jsou dost těžké, takže když topinka pod nimi není nasáklá olejem, je to lepší.
Foto máme díky Fialce, to je její dnešní úlovek.
To je krása!! Takhle poránu ..👍👍
Nádhera, a já jen tiše přávidím.
Fialko, Ty jsi ďábel, víš to? 🥰
Vypadá to nádherně a určo to bude i chutnat.
To je paráda.
To nevypadá věru zle. Jestli ještě nějaké houby „přijdou“ , mohla bych zkusit.
Boženko, gratuluji k úlovku 👍
Krása.Přeju.A dala bych si.
Předala jsem zeťovi a zítra jedou do lesa. 😉