zbytky vařeného květáku
nakrájená šunka nebo uzené
kousek červené papriky
nasekaná sušená zelenina Lidl nebo kousky čerstvých hub
sůl
pepř
bylinky podle chuti (zde petrželka, pár jehliček rozmarýnu a drcený koriandr s chilli)
Na másle orestujeme napřed papriku, přidáme šunku, na to pokrájený květák, houby nebo sušenou zeleninu, bylinky, promícháme a necháme pod pokličkou opékat. Zalijeme rozšlehanými vejci a necháme ještě chvíli pod pokličkou, aby omeleta byla zespodu opečená.
Poslala Jana: „Moc to nedrží, protože jsem nechala kusy květáku, ale dá se to opatrně sesunout na talíř. Navrch můžeme posypat sýrem, já jsem měla parmazán.“
Tahle zbytková coula na pánvi mám moc ráda, pokaždé jiné, ale pokaždé dobré. U mě by ten květák asi skončil jako mozeček, ale tohle bude mnohem lepší a voňavější. 🙂 Díky.
No jo… já bych si ten zbytek květáku musela někam schovat. U nás prostě vždycky vysublimuje 🤔
Krásně barevná omeletka 👍 Jen ty houby mne ještě nikdy nenapadlo mezi zbytky na pánev přimíchat. Máme další tip na kombinace 😋😎
Na Šumavě se dělá květák s houbama a je to žraso.
A tahle omeleta taky. Už od pohledu.
U nás také květák nezbývá – budu muset udělat jako první, pro sebe bez šunky. A dobré bude!
Přesně tak, nikdy žádný květák nezbude.