(2801) Hrášková omáčka

sádlo (máslo)
mouka
vývar (voda)
ocet
hrášek (čertsvý, mražený – ne z konzervy)
smetana
cukr dle potřeby
sůl

 

Ze sádla (másla) a mouky uděláme jišku, zalijeme vodou či vývarem, přidáme ocet,  provaříme 5 minut. Přisolíme, dáme hrášek, vaříme max 15 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem či octem a solí,  necháme zavařit a podáváme. S vejcem, vařeným hovězím, knedlíkem (tenhle je z mrazáku, proto moc nevypadá), těstovinami či chlebem.

Starý recept po prababičce (a foto) pan Milan Paleta.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2801) Hrášková omáčka

  1. a.rena napsal:

    Tuto omáčku si vařívala i moje tchýně a byla dobrá. Obměna byla salátová máčka. To se až ke konci vaření přidal natrhaný salát. Tu jsem ale nemusela.

  2. jarybarka napsal:

    To vůbec neznám.Hrášek mám ráda tak zkusím

  3. Vera M. napsal:

    Pro mě určitě . Dám si z mraženého hrášku

  4. kvetula.v napsal:

    O tomhle pokrmu jsem nikdy neslyšela a i když téměř stejně dělávám okurkovou omáčku, nahradit kyselou okurku hráškem mne fakt nenapadlo. Určitě zítra zbyde mražený hrášek z hráškového rizota 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..