30 dkg květáku
12 dkg krémového sýru
olej/máslo
sůl a pepř
bylinky
Měla jsem doma zbytek květáku, tak co s ním … květák jsem rozebrala na malé růžičky, omyla. Rozpustila jsem máslo a do něj dala utřený česnek, touto směsí jsem pokapala květák, dala ho na pečící papír na plech a šup s ním do trouby na 220° cca na 15 minut. Když květák začal chytat barvu, tak jsem vyndala a nechala trochu zchladnout. Na ten samý plech s tím samým papírem jsem dala plátky předvčerejšího chleba, které jsem potřela zbytkem másla s česnekem.
Ke květáku jsem přidala krémový sýr (měla jsem kozí) a rozmickovala to. Dochutila jsem solí a pepřem a přidala bylinky.
Poslala Úsměvka: „Dají se tak skvěle využít i košťály od květáku, které se v troubě krásně upečou. Velmi mile nás překvapilo, jak je to jemné a chutné.“ 😋
chutná to stejně dobře jako pečený a rozmickovaný lilek…..
Přiznám se,že pomazánka by mne nenapadla.a že dělám pomazánky často a z lecčehos,ale zbytky květáku mám ráda třeba v karbanátcích a taky jsou jemné….
To se mi líbí a ukládám. Dobrých pomazánek není nikdy dost.Jinak přiznávám,že košťály s chutí chroupám jen tak samotné .
Dělám pomatlánky z kdečeho, ale košťáloviny mne nikdy nenapadly. Pokud košťály hned nepoužiju současně s celou „hlavou“ , dávám do mrazáku a používám do vývarů. Jelikož mi dneska zbyl košťál a pár růžiček brokolice, zkusím to spatlat.
Ukládám a děkuji za inspiraci 😋😎