(2811) Maximální omeleta

3 střední brambory
6 silnějších plátků slaniny
1 papriková klobása (chorizo)
40 g nastrouhaného čedaru
petrželka
rajčata
cibule
8 vajec
sůl a pepř

 

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka. Dáme vařit v osolené vodě doměkka. Slaninu na proužky nakrájenou na pánvi opékáme 2 minuty, přidáme nakrájenou  paprikovou klobásu (chorizo) a minutu opékáme. Vyjmeme děrovanou lžící.

Do  mísy rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, dle chuti zelenou petrželku, slaninu s klobásou a brambory. Opatrně promícháme. Vlijeme na pánev na zbylý tuk po slanině, rozprostřeme a 5 minut opékáme. V průběhu opékání poklademe rajčaty a posypeme  čedarem. Dáme zapéct pod gril dokud sýr nezezlátne.

Omeletu necháme 5 minut odpočinout. Podáváme s chlebem a kečupem.

Původni recept ze Španělska plus foto od pana Milana Palety.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2811) Maximální omeleta

  1. sharka.68 napsal:

    vypadá to skvěle, jen ten kečup vynechám…

  2. jarybarka napsal:

    Ta je vážně maximální.
    Já též bez kečupu.

  3. bozena.fialova napsal:

    S kečupem nebo bez kečupu, přitiskla bych k ní svůj ret a neodtrhla více. 🙂 🙂

  4. Vera M. napsal:

    Holky , pokud jste nezkusily… CoS nevyzkoušel , nezatracuj .
    Fakt Sedlácká nebo jakákoliv vaječná omeleta pokapaná kečupem , je vynikající !!!

  5. Vera M. napsal:

    Ještě teda , obrázky od pana Palety .., nádhera

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ježiš, to vypadá nádherně 🥰🥰😋😋
    Kdo je ten Milan Paleta?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..