3 střední brambory
6 silnějších plátků slaniny
1 papriková klobása (chorizo)
40 g nastrouhaného čedaru
petrželka
rajčata
cibule
8 vajec
sůl a pepř
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka. Dáme vařit v osolené vodě doměkka. Slaninu na proužky nakrájenou na pánvi opékáme 2 minuty, přidáme nakrájenou paprikovou klobásu (chorizo) a minutu opékáme. Vyjmeme děrovanou lžící.
Do mísy rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, dle chuti zelenou petrželku, slaninu s klobásou a brambory. Opatrně promícháme. Vlijeme na pánev na zbylý tuk po slanině, rozprostřeme a 5 minut opékáme. V průběhu opékání poklademe rajčaty a posypeme čedarem. Dáme zapéct pod gril dokud sýr nezezlátne.
Omeletu necháme 5 minut odpočinout. Podáváme s chlebem a kečupem.
Původni recept ze Španělska plus foto od pana Milana Palety.
vypadá to skvěle, jen ten kečup vynechám…
Noooo, když bude Bláhovčin… 😉
i ten, pro mne kombinace s vejci nemožná..ani s Bláhovčiným…
Ta je vážně maximální.
Já též bez kečupu.
S kečupem nebo bez kečupu, přitiskla bych k ní svůj ret a neodtrhla více. 🙂 🙂
mi ji z tý mojí budeš muset vyrvat….:-D
Holky , pokud jste nezkusily… CoS nevyzkoušel , nezatracuj .
Fakt Sedlácká nebo jakákoliv vaječná omeleta pokapaná kečupem , je vynikající !!!
Věrko,právě, že vyzkoušela..několikrát..furt stejný – pro mne nepoživatelné..
Ještě teda , obrázky od pana Palety .., nádhera
Foto je fakt parádní.
Ježiš, to vypadá nádherně 🥰🥰😋😋
Kdo je ten Milan Paleta?
Taky je pro mne záhadou.
Milan je muj znamy. Na Br nechodi, ale dovolil mi pujcovat si jeho recepty z jine platformy.
tak ho pozdravuj… 😉