(2815) Marinovaná zelenina

salátová okurka
ředkvičky
cibule
(a cokoliv dalšího – bílá ředkev, kedlubna, hlávkové zelí, atd.)
cukr
sůl
ocet

Zeleninu nakrájíme na tenoučká kolečka nebo na nudličky, dáme do misky, přidáme tři mocca lžičky cukru, půl lžičky soli, promícháme a necháme stát alespoň hodinu, občas promícháme. Přidáme jeden a půl lžičky octa (já použila rýžový) a zase za občasného míchání necháme rozležet. Zelenina zkřehne, zvláční a získá pikantní chuť.

Slijeme tekutinu, kterou zelenina pustila a použijeme ji do obložených baget (tyhle jsou s trhaným masem), do tortil a wrapů nebo klidně jen jako oblohu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2815) Marinovaná zelenina

  1. bozena.fialova napsal:

    Vzhledem k tomu, že jsem holka strašně šetrná, by mi bylo líto jen tak slít ze zeleniny tu šťávu, pokud bych ji nepotřebovala samotnou marinovanou. Jinak do mističky a jako salátek k čemukoliv (a kdykoliv). 🙂

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Jako zajimavost … nejvic nepustila okurka, ale kupodivu redkvicky.

  3. Vera M. napsal:

    Dala bych si, sterilované čalamády apod. steril. směsi nemusím . Tohle joooo

  4. jarybarka napsal:

    Já vím že Hadérka nemusí ale já určitě přidám proužky ze spodní části peking.zelí .A jako salátek mňam.

  5. kvetula.v napsal:

    Přiznám se, že takhle za studena udělat salát z více druhů marinované zeleniny , mne nikdy nenapadlo. Díky za tip 😋😎

  6. BOYE napsal:

    Ukrajinky a Rusky takhle marinují cibuli do všech salátů, kam já vždycky dávala syrovou. Po vyzkoušení šestně prohlašuji, že s marinovanou je to lepší.
    Takhle marinuju i syrovou červenou řepu (dělám „karpáčo“), jen do ní dávám raději med a taky trochu koření.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..