2 vykostěná králičí stehna
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička dijonské hořčice
50 ml smetany na vaření / mléka
sůl
1 vejce
1 lžíce škrobu
vrchovatá lžíce jemně strouhaného křenu
trochu mléka
strouhanka
sádlo/ olej na smažení
Smícháme obě hořčice se smetanou, marinádou potřeme naklepané, osolené řízky a necháme odležet – klidně přes noc.
Z vejce, škrobu a křenu umícháme s pomocí mléka řídké těstíčko. Řízky i s tenkou vrstvou hořčice (je-li jí hodně, trochu stáhneme) obalíme křenovou kašičkou, strouhankou a osmažíme do růžova.
Příloha vše, co oblibujeme k řízkům.
Poslala Květoslava
Teda doufám, že to půjde i z kuřecích nohou
To je zajímavé a protože se to v marinádě válí přez noc tak to půjde i z čuníka.
Králíci nemáme.Čuníků je dost🤣
Jasně, že to jde z jakéhokoliv masa, na řízky vhodného. Já tak dělám hlavně králičí, protože zadní běhy jsou poněkud tužší, tak v marinádě zkřehnou a ten křen králičinu ochutí.
Budu muset vynechat ten křen, nedělá mi dobře. Ale řízeček jinak nemá chybu. 🙂
Dala bych si. Nevím, jak to chutná s křenem, nikdy jsem nejedla.
Ale králičí řízecek bych si dala.
Poctivej českej křen z pole jsem neměla ani nepamatuju. To co je ke koupi moc křenově nevyniká, takže maso je ochucené, ale jinak chuť výrazně křenová tou tepelnou úpravou není.
Máš pravdu. Je problém koupit dobrý křen. Zkusím to s vepřovým, králíka nemám. A ráda bych.
Mňam , já jen vynechám Dijon . K tomu jsem se ještě nedopracovala . Jinak moje gusto a děkuji za recept . ( Co když to bude na štědrovečerním stole ?? Uvidíme )
Tak já to připravím na oslavu maminky narozeniny …. a to budou fšici koukat. Jejich žlučníky mne nezajímají ….dostanou info včas. 🤣🤣🤣
Mňááám! Králíci jsou v mražáku, tak si jen vybrat, kterého.
To je tedy provokace!!!