Marináda:
olej
česnek (možno i sušený)
1 lžíce kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
drcený kmín
1 lžička červené sladké papriky
špetka chilli
bílý pepř
Ostatní suroviny:
silnější plátky krkovičky
hojně drobné cibule
1 až 2mrkve (podle velikosti)
2 až 3 paprikové lusky
1 a 1/2 lžičky cukru
1 až 2 lžíce kečupu
1 lžíce octa
trošku soli
1/2 l černého piva
Ze všech surovin smícháme marinádu, do které naložíme plátky krkovičky a necháme rozležet v ledničce do druhého dne.
Oloupané cibule nakrájíme na osminky, papriky na proužky, mrkev na zhruba 1 cm velké kostičky, vše dáme do pekáče na trochu oleje (asi 2 lžíce) a urovnáme. Přidáme kečup, cukr a ocet, na povrch rozložíme plátky krkovičky, vše zalijeme pivem, maso velmi mírně osolíme a dáme zvolna péct. Nejdříve pod poklicí, později ji sejmeme, aby maso dostalo barvu a většina tekutiny se odpařila. Průběžně z pekáče seškrabujeme zkaramelizovaný přípek a vracíme ho zpátky do šťávy.
Krkovičku s hojným množstvím upečené zeleniny podáváme s brambory, rýží, těstovinami nebo s čím libo.
Poslala Fialka
Fialko, co mi to děláš..proč mi to děláš…jsem tu o studeným kafi a hladu….
Já o ztvrdlý škvarkový placce. Ale kafe si jdu uvařit…
To je zase vychytané . Mňam no 👍😎
Pane jo!! Dala bych si hned😋 a mám tu zatím jen kafé…
Ještě že jsem nakoukla až po obědě. Měla jsem svíčkovou uleželou od včera.
A tuhle marinovanou dobrotu si ukládám.
Moc se mi líbí a vím že mi bude moc chutnat.
Hlavně nesmím zapomenout koupit to černé pivo 🤔
Hmmm, Pavlov zaúřadoval.