hlavy ryb (kapr, okoun, lín, siven), ocasy a ploutve
nové koření
pepř
bobkový list
sůl
cibule
česnek
celer
mrkev
petržel
pórek
koření na ryby
Očištěné rybí části vařit lehce potopené se svatou trojicí (3 kuličkami nového koření, 8 kuličkami pepře, 2 vavříny), špetkou soli a jednou menší žlutou cibulí do měkka, až maso odpadává od kostí.
Slijeme, vývar scedíme, hlavy obereme, maso pokrájíme na kousky a necháme chvíli čekat.
Mezitím zatáhneme na másle cibulku, 2 stroužky plátkovaného česneku, na kousky pokrájenou mrkev, celer, petržel a pórek, přidáme koření na ryby (zjistím od koho bylo, je skvělé a bez soli), zalijeme vývarem, uvaříme do měkka. Přidáme rybí maso, provaříme a podáváme s opečeným rohlíkem na másle.
Poslala Sharka
Moje babička dělala sváteční rybí polévku pro celou rodinu – strýci si chodili s hrncem, ptž prý tak dobrou jim nikdo neuvaří. Myslím, že recept bude strejny, jako Sharčin, jen navíc tam byla smetana. Ale i bez ní to bude urçitě moc dobré.
Jo, taky ji delam kotel..pro ostatni….
Hihihi… bez práce to dycky chutná víc 😉
Mňaaaaaam 😋😋😋
Je to makačka , obíračka , ale potom !!
Nemajíc jiných ryb, vždycky dělám rybí polévku jen z kapra. Recept mám trochu jiný, ale každá rybí polévka, když je dobře udělaná, je vynikající. K Sharce bych se s chutí nechala pozvat. 🙂
Delam asi 4 druhy…tahle je takova od reky…jednoduchá a dobra..koreni na ryny je od MARMAR. Neni solene a je skvele namichane. Fialko, ja ti dovezu, az budu delat…
a koukám, že ho ne a ne najít na netu,tak zjistím víc, asi udělám fotku pro zájemce…nejblíž tomu je koření od Tondy (Antonína) na ryby, ale bez sumahu,ten jen k mořskejm….
U nás se rybí polévka nikdy nevařila, takže z domova jsem neznala. Pak jsem v jedné rybí restauraci ochutnala rybí krémovou. Recept se mi vymámit nepodařilo, tak jsem zkoušela a zkoušela…. No vymazlila jsem si ji a máme ji rádi. Se zeleninou jsem nikdy nejedla, takže bych se taky klidně nechala pozvat na košt – k Šárce obzvlášť 😋😎
Jednou spachame slet a dovezu…
Tak naše vánoční je jedině s kořenovkou + ještě navíc hrášek.
Taky