(2829) Celerová remuláda VPŽ

1 střední celer
citronová šťáva z 1/2 citronu
3 lžíce majonézy
2 lžíce dijonské hořčice (nemusí být, ale nenahrazovat jinou)
sůl
pepř

Celer očistíme,  rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme ho na julienne (nudličky o tloušťce sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle. Hned po nastrouhání  ho polijeme citronovou šťávou, aby zůstal bílý.
Přidáme majonézu, hořčici, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Dáme uležet do chladna ideálně  do druhého dne.
Remuláda  se  hodí k pečenému nebo grilovanému masu, ale je výborná  i jen tak s čerstvým pečivem.

Na PŽ kdysi napsala Fravera

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2829) Celerová remuláda VPŽ

  1. bozena.fialova napsal:

    Celer miluju v jakékoliv úpravě a Fravera měla vynikající recepty. Kromě dijonské hořčice mám všechno doma, tak nebudu otálet a jdu na to. 🙂

  2. jarybarka napsal:

    Já taky celer moc ráda. Určitě udělám.Ukládám a děkuju.

  3. Vera M. napsal:

    To bude výborné, moji mladí určitě taky nepohrdnou . Určitě udělám , až někdo přijede

  4. kvetula.v napsal:

    Znám a dělávám.
    Celer je zdravý a máme ho rádi v každé podobě😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..